Προσλήψεις στα νοσοκομεία που θα φτάσουν συνολικά τις 3.425 άτομα προανήγγειλε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Λάρισα όπου είχε σειρά επαφών με φορείς της Υγείας στο χώρο του Πανεπιστημιακού, παρουσία και των τριών κυβερνητικών βουλευτών από τα Τρίκαλα.

Μάλιστα ο Σάκης Παπαδόπουλος, με την ιδιότητα του υπευθύνου Υγείας του κόμματος, συμμετείχε χθες το απόγευμα σε κλειστή σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους των τεσσάρων Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έγινε παρουσία του υπουργού.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός έκανε λόγο για  985 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και ανακοίνωσε άλλες 2.440 θέσεις μόνιμου προσωπικού, εντός του έτους, εκ των οποίων 740 θα είναι γιατροί. Αναφερόμενος επίσης στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο σύστημα των προμηθειών, τόνισε ότι «μπορεί να αποτελέσουν πηγή εξοικονόμησης πόρων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον καμία ασυλία σε μηχανισμούς προκλητής ζήτησης, σπατάλης, διαφθοράς και εξαπάτησης του αρρώστου»

Στη χθεσινή περιοδεία του στη Λάρισα, ο υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, την υποδιοικήτρια, Αγγέλα Βαγενά και τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ενώ στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε εκεί συμμετείχαν και αρκετοί Θεσσαλοί βουλευτές. Συγκεκριμένα, πέραν των Τρικαλινών συμμετείχαν οι βουλευτές Λάρισας Άννα Βαγενά, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Κατσιαντώνης, οι βουλευτές Μαγνησίας Ανδρέας Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος,  και ο βουλευτής Καρδίτσας, Σπύρος Λάππας.