Μετά από 3 μήνες, συγκεκριμένα από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, η σημερινή ημέρα ήταν η μοναδική χωρίς την καθιερωμένη ενημέρωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη την Θεσσαλία, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Η καθημερινή έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου της με την αναλυτική καταγραφή σε χρονικό διάστημα 24 ωρών των νέων περιπτώσεων covid-19 στους 4 νομούς της Θεσσαλίας, όπως όλα δείχνουν έλαβε τέλος από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Και αυτό διότι το απόγευμα κάθε ημέρας δημοσιοποιείται η έκθεση του ΕΟΔΥ με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα και την γεωγραφική τους κατανομή. 

Με αυτόν τον τρόπο και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ενημερώνονται για τον αριθμό των κρουσμάτων της περιοχής τους. 

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος που οδηγεί στην παύση της καθημερινής ενημέρωσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι ο διαφορετικός αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται στις δυο εκθέσεις και πολλές φορές, εύλογα, έχουν δημιουργήσει σύγχυση στο κοινό. 

Ο λόγος, ωστόσο, του διαφορετικού αριθμού των κρουσμάτων στους νομούς της Θεσσαλίας που καταγραφόταν στις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας οφειλόταν στην διαφορετική χρονική στιγμή της έναρξης και λήξης της συλλογής όλων των στοιχείων των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού. 

Η καθημερινή έκθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που συνέβαλε στην σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού, αφού δεν περιοριζόταν μόνο στην αναγραφή του συνολικού αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά έδινε στοιχεία για συρροές και εστίες έτσι ώστε να γίνεται περισσότερο κατανοητή η όποια διασπορά του κορωνοϊού εντός των ορίων ενός νομού.  

trikalaenimerosi.gr