«Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν». Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στο σχέδιο για τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία. 

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, τόνισε ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία το οποίο βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού, το ειδικό πλαίσιο λειτουργίας εντός των σχολείων αλλά και στο προαύλιο αλλά και το αυξημένο τέστινγκ.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά θα εξελίσσεται και η παρέμβαση της κυβέρνησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

To απόγευμα της Δευτέρας οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου

Επίσημες ανακοινώσεις για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων κατά του κορονοϊού σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών θα κάνει σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση, ενώ το τείχος ανοσίας κατά του κορονοϊού δεν κατέστη εφικτό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Την εξέλιξη με την τρίτη δόση εμβολίου στον πληθυσμό είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και επανέλαβε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

ethnos.gr