Τα πουλιά στη λίμνη Κάρλα δεν πεθαίνουν από …έρωτα, μια εκδοχή που ενδεχομένως να εξυπηρετούσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία προσπαθεί επί ματαίω να αποδείξει ότι η λίμνη δεν είναι και τόσο μολυσμένη όσο νομίζουν οι ειδικοί, αλλά από τα ποικίλα δηλητήρια που εντοπίζονται στα νερά της.

Η αναμενόμενη απόδειξη ήρθε και επίσημα από τον καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Κορμά, επιβεβαιώνοντας όσα υποστήριζε ο ίδιος και η ομάδα του από την πρώτη στιγμή. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι οι θάνατοι των πελεκάνων και των άλλων πτηνών έχουν ως αιτία την ύπαρξη επτά διαφορετικών ειδών κυανοτοξινών οι οποίες εντοπίστηκαν και πιστοποιήθηκαν από τους ελέγχους.

Στο μεταξύ στη λίμνη πληθαίνουν οι εικόνες κανιβαλισμού, καθώς τα ζωντανά πτηνά τρώνε τα διάσπαρτα κουφάρια των νεκρών με ότι αυτό συνεπάγεται. Η περισυλλογή των θανατωμένων πουλιών έχει ήδη αργήσει και αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα από ιδιωτική εταιρεία η οποία ανέλαβε το έργο.

Το πρόβλημα στην Κάρλα είναι τεράστιο, το ίδιο και τα ερωτήματα. Η λίμνη τα τελευταία χρόνια απορρόφησε κονδύλια ύψους 250 εκ. ευρώ (!) αλλά ακόμα λειτουργεί ως δεξαμενή δηλητηρίων που εξοντώνουν την πανίδα της περιοχής. ..

Κ.Τ.