Για το περιστατικό του βίαιου ξυλοδαρμού του το περασμένο Σάββατο μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο τρικαλινός δικηγόρος Άρης Μερεντίτης:

«Ήμουνα τελείως αφηρημένος περπατώντας, και συγκεκριμένα σκεφτόμουνα τι έχω να ετοιμάσω για το αυριανό συνέδριο των ποινικολόγων. Εγώ δεν τους είχα παρατηρήσει καθόλου τους τρεις νεαρούς. Με περιμένουν, και με το που φτάνω στη διασταύρωση Κοραή και Καρανάσιου, ακούω μια φωνή αριστερά μου: τι θες ρε μα…κα? Δεν δίνω σημασία, δεν ήθελα να συνεχίσω κάτι και προχωράω.

Ξαφνικά βλέπω την πρώτη γροθιά, φοβερά δυνατή πάνω στο μάτι μου, κι αρχίζω να καταλαβαίνω ότι με χτυπάνε. Και δεν έχω ιδέα ποιος με χτυπάει, έχω τα χέρια στο κεφάλι μου να προστατευτώ. Πέφτω στο πεζοδρόμιο κι αρχίζουν και με κλωτσάνε στο κεφάλι, αποκλειστικά στο κεφάλι, στον κορμό δεν έχω χτυπήματα.

Όταν σταματάνε τα χτυπήματα, θολά πλέον βλέπω ότι κάποιος παίρνει από το δεξί μου χέρι το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο και ένα εικοσάευρο. Και τους αντικρίζω ήρεμα κι ωραία να αποχωρούνε προς την πλατεία Βουβής. Σαν να βολτάρουν περπατούσαν, ενώ μόλις είχαν σακατέψει έναν άνθρωπο.

Κάλεσα με το ζόρι τον ξάδελφο μου, ήρθαν και κάποιοι φίλοι και συνάδελφοι που έμαθαν γρήγορα τι έγινε, κι εγώ τρεκλίζοντας περίμενα το ασθενοφόρο που είχε κληθεί.

Όλοι περάσαμε απ' την εφηβεία, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο. Ήταν απρόκλητη επίθεση σε έναν 45αρη που περιπατάει στο δρόμο, ούτε στο σχολικό περιβάλλον είναι ούτε σε κάποιον αθλητικό αγώνα.

Μέχρι και σήμερα, κανένας από τις οικογένειες των κατηγορούμενων δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Μου κάνει εντύπωση αυτό, έστω κι αν θεωρεί ένας γονιός ότι δεν συμμετείχε ο γιος του, θα ήταν ανθρώπινο να ειπωθεί μια συγγνώμη.

Να τονίσω ότι δεν έχω υποβάλλει μήνυση, ήταν αυτεπάγγελτη η δίωξη. Μέχρι την πρώτη μου κατάθεση ούτε καν ήξερα ποιοι και πόσοι με χτύπησαν.

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν, το προσωπικό του ΓΝΤ, την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, τον συνήγορο μου Κωστή Τσόγκα που δούλεψε τόσο μεθοδικά και τόσο γρήγορα, και όλους τους φίλους και συναδέλφους.

Όσο για αυτά που ειπώθηκαν για την υπεράσπιση των δραστών και αν δεν θα ήταν ηθικό να τους αναλάβει κάποιος τρικαλινός συνάδελφος, το θεωρώ πολύ φυσικό και με βρίσκει σύμφωνο. Είμαστε 250 δικηγόροι στα Τρίκαλα, και άλλοι 45 χιλιάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν νομίζω να παραβιάζονται κανενός τα συνταγματικά δικαιώματα αν δεν τον αναλάβει ένας συνήγορος του δικού μας συλλόγου.»