Σε ένα δικό τους ματς τα Τρίκαλα έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τα Χανιά(2-2) και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις δύο πρώτες θέσεις.
Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με τη σέντρα 0-1, αλλά στο 17’ ο Γκέσιος με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Στο 85’ οι «κυανέρυθροι» πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Ριζογιάννη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, αλλά στο 89’ ο Δεινόπαπας με προβολή ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας τον πολύτιμο βαθμό στους Χανιώτες.Τα Τρίκαλα έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν τον Απόλλωνα στη βαθμολογία (με δεδομένη την αφαίρεση των έξι βαθμών), ενώ τα Χανιά αν και βελτιωμένα παρέμειναν χωρίς νίκη από τις 24/11. Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι στα Περιβόλια για τα Τρίκαλα, με τον Κουσκουνά να πιάνει στον… ύπνο την άμυνα των Χανιών και να σκοράρει στο 17ο δευτερόλεπτο για το 0-1. Το γκολ αυτό μούδιασε τους γηπεδούχους αρχικά, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Και στο 17’ ο διαιτητής Μουρτζάκης μετά από εισήγηση του πρώτου βοηθού Μήταρη, καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΑΟΧ, σε τράβηγμα του Γκέσιου μέσα από την περιοχή. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1. Ο πάγκος των Τρικάλων διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο Σταύρος Ψιμουλάκης αποβλήθηκε, παρακολουθώντας το παιχνίδι από την εξέδρα.Οι Χανιώτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 18’, αλλά ο Τσούτσης από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 25’ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικές, αλλά να μην βρίσκουν διαδρόμους.Στο δεύτερο ημίχρονο, τα Τρίκαλα ξεκίνησαν με δύο αλλαγές, καθώς οι Γκμπαλέ και Δουκάκης μπήκαν στο παιχνίδι. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου δεν υπήρξε ρυθμός στο ματς, τα Χανιά πίεσαν και με τους Γκέσιο, Καρτσαμπά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά ο Χιώτης έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Τα Τρίκαλα απείλησαν με ένα φάουλ του Σερτζίνιο και την κεφαλιά Γκμπαλέ που δεν βρήκε στόχο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν περισσότερο για το γκολ. Στο 83’ οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Στεφάνοβιτς από τον Σάντερσον, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Χανιώτες.

Ο Ριζογιάννης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 1-2. Κι ενώ η γκρίνια στην εξέδρα γινόταν έντονη, στο 89’ ήρθε η ισοφάριση για τον ΑΟΧ. Ο Μασάδο εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκέσιος έπιασε την κεφαλιά και ο Δεινόπαπας με προβολή ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 90+1’ αποβλήθηκε ο Ιωαννίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τα Χανιά να παίζουν με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά. Το σκορ δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τον βαθμό της ισοπαλίας, κυρίως για τον τρόπο που αυτός ήρθε.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος (46’ Γκμπαλέ), Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Μουμίν, Σερτζίνιο, Βρούτσινα (72’ Χαροντάκης), Ναβάρο (46’ Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς
ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Παγώνης, Μασάδο, Σάντερσον, Χατζηλιάδης (73’ Νάκας/90+3′ Καμινιώρης), Δεινόπαπας, Τσούτσης, Γκέσιος

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
Παρασκευή 8 Απριλίου
Κισσαμικός – Απόλλων Σμύρνης 0-0
Κυριακή 10 Απριλίου
Ζάκυνθος – Πανσερραϊκός 1-2
Αχαρναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
ΑΕΛ – Παναχαϊκή 1-0
Πανελευσινιακός – Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α
Αγροτικός Αστέρας – Εργοτέλης 3-0 α.α
Δευτέρα 11 Απριλίου
Λαμία – Κέρκυρα 1-1
ΑΟ Χανιά – ΑΟ Τρίκαλα 2-2
Καλλιθέα – Παναιγιάλειος 1-2
H βαθμολογία
1. ΑΕΛ 62
2. Κέρκυρα 59
……………………………………………
3. Απόλλων Σμύρνης 56
4. Τρίκαλα 50
5. Λαμία 42
6. Κισσαμικός 41
7. Καλλιθέα 37
8. Παναιγιάλειος 37
9. Πανσερραϊκός 36
10. Αχαρναϊκός 34
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 33
12. Αγροτικός 28
13. Ζάκυνθος 27
14. Χανιά 27
……………………………………………
15. Πανελευσινιακός 24
16. Παναχαϊκή 17
17. Ολυμπιακός Βόλου 10
18. Εργοτέλης 7