Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα… βάσανα για τους παίκτες του Α.Ο. Τρίκαλα που θα κάνουν αιματολογικές εξετάσεις. Το Σάββατο 16 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία για την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας με τον προπονητή και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο επιτελείο.
Στη σχετική ανακοίνωση του ΑΟΤ αναφέρονται τα εξής: «Ο ΑΟ Τρίκαλα ΠΑΕ ανακοινώνει πως την Τετάρτη 13 Ιουλίου έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αιματολογικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών μας. Το Σάββατο 16 Ιουλίου, ο κ. Ψιμουλάκης θα έχει την 1η συνάντηση γνωριμίας με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η 1η επίσημη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων με ανοικτές τις πόρτες για τους φιλάθλους.
Επίσης από την Δευτέρα 18 Ιουλίου έως και Παρασκευή 22 Ιουλίου, παράλληλα με τις προπονήσεις, οι “κυανέρυθροι” θα περάσουν από εργομετρικές και καρδιολογικές εξετάσεις. Η αναχώρηση για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Βώλακα Δράμας, θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου και η επιστροφή αναμένεται στις 4 Αυγούστου.  Η αποστολή θα διαμείνει στο Aloni Resort & Spa».