Ο Κώστας Ζήκος δεν θα φύγει από τα Τρίκαλα για την Αθήνα. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κυρίως, στην Αττική τον οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν να έρθει στον Άγιο Κοσμά και να συνεχίσει την προετοιμασία του. Με τον προπονητή του Βαγγέλη Κατσιάβα είχαν κάνει τον προγραμματισμό. Για να έμπαινε μετά σε αγώνες που είχαν προγραμματιστεί. Μετά την αναβολή του καμπ σκυταλοδρομιών στον Άγιο Κοσμά, πήραν την απόφαση να μην φύγουν από τα Τρίκαλα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση μας έκανε να αλλάξουμε απόφαση. Θα μείνουμε στα Τρίκαλα για να συνεχίσουμε τις προπονήσεις. Αν πάνε όλα καλά, σκεφτόμαστε για τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη. Δεν αλλάζει τον προγραμματισμό μας.

Ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα είναι οι αγώνες. Είναι οι δύο ημερίδες στο ΣΕΦ και φυσικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Φυσικά στα πλάνα μου είναι και κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό. Όμως η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι ρευστή. Οπότε δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός», λέει στο Sportime ο 23χρονος σπρίντερ.

Ο Κώστας Ζήκος έχει για πρώτο μεγάλο στόχο στη σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Έχει ατομικό ρεκόρ στα 60μ. 6.62 από το 2019. Πέρσι έτρεξε σε 6.64, ενώ το όριο για το Βελιγράδι είναι 6.63. Θέση μέσω ράνκινγκ έχουν 56 αθλητές στο εξηντάρι.

Πέρσι μετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τόρουν. Νωρίτερα είχε κερδίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

sportime.gr