Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί μια ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στον στίβο. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης παίδων στο μπάσκετ, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Για την αθλητική διοργάνωση δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, τον  Δήμαρχο Τρικκαίων Κ. Δημ. Παπαστεργίου και τον κ. Γ. Αλεξόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Ο.Κ.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλία, διοργανώσεις ουσίας, οι οποίες  δημιουργούν υγιή πρότυπα στην κοινωνία και στους νέους. Επίσης τόνισε πως υπάρχει κινητικότητα καθώς αθλητές, γονείς, παιδιά, προπονητές, ομάδες έρχονται στα Τρίκαλα για την παρακολούθηση των διοργανώσεων, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό φιλοξενήθηκαν στα Τρίκαλα τρεις μεγάλες διοργανώσεις, με ιδιαίτερη επιτυχία. Τέλος, τόνισε  τη σημασία της συνεργασίας  με τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ υπογράμμισε ότι "ενώνουμε τις δυνάμεις μας  για να κρατήσουμε το μέλλον μας, καθώς ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια."
Ο δήμαρχος Τρικαίων ανέφερε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, ενώ τόνισε την ανάγκη για άθληση στην περιοχή και παρά τα περιορισμένα οικονομικά και τις αρνητικές συγκυρίες, οι ίδιοι θα συνεχίσουν δυναμικά.
Στο final six μετέχουν οι ομάδες ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης, ΑΠΣ Προμηθέας, ΟΦΗ, ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών, Πανιώνιος ΓΣ και ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης.