Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο 02-04 Δεκεμβρίου 2016 το διεθνές τουρνουά «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2016» στην πόλη της Καβάλας.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 650 και 46 σύλλογοι από την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού έδωσαν το παρών στο τουρνουά που διοργανώθηκε από την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή είχε και το αγωνιστικό τμήμα της Α.Ε.Τρικάλων με 9 συμμετοχές, δίνοντας μεγάλες μάχες, πραγματοποιώντας νέα ατομικά ρεκόρ και με είσοδο σε μικρούς και μεγάλους τελικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τελικούς των αγωνισμάτων συμμετείχαν και αθλητές, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι εκπροσώπησαν την Ελληνική Κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του RIO 2016.
Η εμπειρία για τους αθλητές -τριες μας ήταν μοναδική και αποτέλεσε για όλους ένα επιπλέον κίνητρο στη συνεχή προσπάθειά τους με στόχο της διάκρισή τους τόσο σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά γιατί όχι και σε Διεθνές επίπεδο.
Σε ότι αφορά τους αθλητές -τριες μας, η Γεροβαΐου Έλενα συμμετείχε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος 50 m Ελεύθερο Γυναικών, ενώ οι Καΐκης Μάριος, Κυριάκου Στεφανία, Λιάκου Κλειώ και Δρόσος Νίκος στους μικρούς τελικούς των αγωνισμάτων τους. Νέα ατομικά ρεκόρ που αποτελούν ταυτόχρονα και όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέτυχαν οι Κανάτα Ιφιγένεια και Δρόσος Χαράλαμπος, ενώ θετική παρουσία είχε και ο αθλητής Καράς Αλέξανδρος.
Την αποστολή στην Καβάλα συνόδευσαν οι προπονητές της ομάδας Καραΐσκος Γιώργος και Κλωτσοτήρα -Καΐκη Βάνα, καθώς και οι γονείς των αθλητών.


Πανελλήνιο ρεκόρ από τον τρικαλινό κολυμβητή Nίκο Δρόσο
Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από τον τρικαλινό κολυμβητή του Ολυμπιακού Δρόσο Νικόλαο στο αγώνισμα 50m Ελεύθερο ΠΑΙΔΩΝ Β 25άρας πισίνας.
Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου η τελική φάση του GRAND PRIX 25άρας πισίνας.
Στα προκριματικά ο αθλητής στο αγώνισμα 50m Ελεύθερο ΠΑΙΔΩΝ Β σημείωσε επίδοση 00:24.06, η οποία αποτέλεσε ¨για λίγο¨ νέο πανελλήνιο ρεκόρ, μιας και ίδιος στον τελικό του αγωνίσματος σημείωσε χρόνο 00:23.95, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Να σημειωθεί ότι ο αθλητής προπονείται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων με την ομάδα της Α.Ε.Τ. και κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού team της ομάδας.
Τα θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή από όλους τους κολυμβητές, τους γονείς και τους προπονητές της ομάδας, με την ευχή για ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.