Η Νάπολι φέρεται να έχει εντάξει το όνομα του Κώστα Φορτούνη στη μετεγγραφική της λίστα και αναμένεται να κινηθεί για την απόκτησή του, εφόσον τελικά παραχωρήσει τον Μάρεκ Χάμσικ στη Γιουβέντους. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι «παρτενοπέι» παρακολουθούν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, για τον οποίο έχουν σχηματίσει καλή άποψη και για αυτό τον λόγο τον έχουν συμπεριλάβει στη σχετική λίστα για την αντικατάσταση του Σλοβάκου ποδοσφαιριστή.
Οι Ιταλοί τονίζουν πως ο Φορτούνης θα εμπλακεί σε ένα ντόμινο μετεγγραφών. Αρχικά, θα πρέπει να αποχωρήσει ο Πολ Πογκμπά από τη «βέκια σινιόρα», στη συνέχεια θα πρέπει να μετεγγραφεί ο Χάμσικ από τη Νάπολι στη Γιούβεντους και τέλος να υπάρξει συμφωνία των «παρτενοπέι» με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, ο ιταλικός Τύπος τονίζει πως η διοίκηση της Νάπολι σκοπεύει να προσφέρει στον Ολυμπιακό περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, για τον διεθνή τρικαλινό ποδοσφαιριστή.
Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους δε σχολιάζουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζουν πως για να αποχωρήσει ο παίκτης θα πρέπει να καλυφθεί η ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία προβλέπεται από το συμβόλαιό του. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να παραμείνει ο Φορτούνης στο ρόστερ της ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
novasports.gr