Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπορεί να μην ήταν γεμάτο στον αγώνα με την Καλαμάτα (4-1)για το κύπελλο Ελλάδας, αλλά όσοι βρέθηκαν θα το θυμούνται αυτό το παιχνίδι. Οπως φυσικά θα μείνει αξέχαστο και στον Κώστα Φορτούνη.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών πάτησε ξανά χορτάρι και επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τον Ιούλιο του 2019 στο φιλικό με το Αμβούργο ο Τρικαλινός μέσος, υπέστη ρήξη χιαστών. Οι φίλοι του Ολυμπιακού σάστισαν μιας και ήταν ο ηγέτης της ομάδας και ως τέτοιον, τον υποδέχτηκαν ξανά στην αγωνιστική δράση.

Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θέλει να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βασικός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος μέσος από πολύ μικρός βρίσκει μπροστά του το «δικέφαλο του βορρά».

Οχι μόνο ως αντίπαλο, αλλά ως υποψήφιο μνηστήρα! Δύο φορές μέχρι στιγμής προσπάθησαν να τον «αρπάξουν» οι Θεσσαλονικείς, αλλά και τις δύο φορές είπε όχι.

Η πρώτη φορά ήταν το μακρινό 2010. Ο Φορτούνης αγωνιζόταν στα Τρίκαλα και παρά το γεγονός ότι δεν είχε φανέλα βασικού, πολλές ομάδες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μία από αυτές ήταν ο ΠΑΟΚ.

Ο Ζήσης Βρύζας είχε πειστεί για το ταλέντο του, αλλά βρήκε έναν τρόπο να τον φέρει στην Τούμπα, χωρίς έξοδα. Στο συμβόλαιό του δεν είχε υπογράψει ο πατέρας του κι ως ανήλικος -τότε- ο Κώστας δεν μπορούσε να υπογράψει χωρίς την συναίνεση του πατέρα του.

Ο μπαμπάς του Φορτούνη έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τον πάρει χωρίς έξοδα, αλλά αυτός ήταν που χάλασε και τη μεταγραφή. Δεν ήθελε να πάει στους «ασπρόμαυρους», καθώς θεωρούσε ότι δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής.

Το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης ήταν έντονο, με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Μπάκο να ανεβαίνει στα Τρίκαλα για να κλείσει τη μεταγραφή, το κόστος της οποίας έφτασε στις 80.000 ευρώ.

Στις 30 Ιουνίου ο Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει τη μεταγραφή και ο Βαγγέλης Βλάχος του δίνει συνέχεια ευκαιρίες. Απέναντι στην ΑΕΚ, μάλιστα, σημειώνει και το πρώτο του γκολ. Ενα τέρμα που ήταν και το μοναδικό με τους Αρκάδες. Ο Αστέρας υποβιβάστηκε και ο Φορτούνης βρέθηκε σε αναζήτηση νέας «ποδοσφαιρικής στέγης».

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον ήταν το 2014. Ο Φορτούνης έχει ετοιμάσει βαλίτσες για να αποχωρήσει από την Καϊζερσλάουτεν και Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα «μονομαχήσουν» για να τον αποκτήσουν. Ο Ελληνας μέσος θα προτιμήσει τους «ερυθρόλευκους» που θα πληρώσουν 850.000 ευρώ για να τον ξαναφέρουν στο λιμάνι!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Πειραιώτες πλήρωσαν τόσα χρήματα για να αποκτήσουν ένα «δικό» τους παιδί. Το 2003 σε ηλικία 11 χρονών ο Φορτούνης εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και αποχώρησε το 2008 για τα Τρίκαλα.

Οι φήμες εκείνης της εποχής, έλεγαν ότι οι δρόμοι τους δεν χώρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρ΄ όλα αυτά, το 2011 ο Κώστας Φορτούνης έφτασε κοντά στο λιμάνι. Μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει στο περιθώριο εκδήλωσης ότι θα τον φέρει στον Πειραιά. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, ζήτησε ένα εκατ. ευρώ και η μεταγραφή χάλασε με τον Φορτούνη να πηγαίνει στη Γερμανία.

Στη Γερμανία έμεινε μια τριετία με τον Ελληνα μέσο να αγωνίζεται 70 φορές πετυχαίνοντας δύο γκολ. Την τελευταία χρονιά, όμως, δεν πήρε πολλές συμμετοχές, έχασε τη θέση του βασικού και αναζήτησε νέα ομάδα.

Στον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της ομάδας. Μετρά 130 συμμετοχές κι έχει σημειώσει 53 γκολ. Η επιστροφή του έρχεται στο πλέον κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και ο Πέδρο Μαρτίνς, ευελπιστεί ότι με Φορτούνη, Ποντένσε και Βαλμπουενά θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Νίκος Λάκατας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)