Ο συμπολίτης Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Δημήτριος Ελ. Σούλας,με αφορμή την συγκλονιστική συμπεριφορά δύο αθλητριών που έλαβαν μέρος στον προκριματικό δρόμο των 5000μ στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ο.Α.) του Ρίο, έστειλε κατά τη διάρκεια των Ο.Α.στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Thomas Bach την ακόλουθη επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,είμαι ακόμη συγκλονισμένος αλλά και συγκινημένος από την απίστευτη συμπεριφορά των δύο αθλητριών που πήραν μέρος στον προκριματικό γύρο του δρόμου των 5000μ γυναικών του Ρίο, της Nikki Hamblin από τη Νέα Ζηλανδία και της Abbey D’ Agostino από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Κύριε Πρόεδρε,με την συμπεριφορά των δύο αυτών αθλητριών γίναμε μάρτυρες της απόλυτης έκφρασης των ιδεωδών του Ολυμπισμού.
Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στους Ολυμπιονίκες και δικαίως. Όμως θεωρώ ότι αυτή η μοναδική συμπεριφορά των δύο αθλητριών,να βοηθήσει η μία την άλλη κατά τη διάρκεια του αγώνα αδιαφορώντας για το αγωνιστικό αποτέλεσμα ενός αγώνα ορόσημο για κάθε αθλητή όπως είναι η συμμετοχή και η διάκριση στους Ο.Α., θα πρέπει να επιβραβευθεί με ένα μετάλλιο.
Το μετάλλιο του ‘Ευ Αγωνίζεσθαι’, πριν τα φώτα των Ο.Α. του Ρίο σβήσουν.
Με ιδιαίτερη τιμή
Δημήτριος Ελ. Σούλας
Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»