Η εκλογική επικράτηση  το Γενάρη του 2015, του ενιαίου τότε  ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια μεγάλη λαϊκή νίκη, που γέμισε με ελπίδες τον ελληνικό λαό.
Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα  της συνεχούς ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και των  ανιδιοτελών προσπαθειών χιλιάδων μελών και στελεχών του σε όλη την Ελλάδα, που δεν προσέβλεπαν ούτε σε θέσεις ούτε σε κυβερνητικές καρέκλες.
Κυρίως, όμως, αυτή η νίκη ήταν απόρροια  των μεγάλων αγώνων του λαού μας και της νεολαίας που  οραματιζόταν μια νέα ριζοσπαστική  αντιμνημονιακή πορεία  απαλλαγμένη από τα μνημονιακά   δεσμά που της είχαν επιβάλει η  ΕΕ και το ΔΝΤ και μαζί τους οι παραδομένες ελληνικές κυβερνήσεις.
Δυο χρόνια μετά το Γενάρη του 2015, τίποτα δεν θυμίζει το κύμα της ελπίδας που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά  λαϊκά στρώματα πιέζονται σκληρά από τις δυσκολίες της επιβίωσης στην παρατεταμένη μνημονιακή εποχή, αλλά και με την απογοήτευση από μια παταγώδη διάψευση.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί σήμερα μια καθαρά δεξιά ταξική πολιτική ολοκληρώνει με κυνισμό το μνημονιακό έγκλημα που ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ με  την Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας και  οι βουλευτές του  έχουν μετατραπεί πλέον σε  παθιασμένους  εραστές της'' καρέκλας '' ψηφίζουν σε όλα ναι.
Η μόνη κοκκίνη γραμμή τους  είναι η διατήρηση των προνομίων της εξουσίας.
Η ΛΑ.Ε. διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης. Μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να φέρει μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και να στείλει όσους πρόδωσαν την ελπίδα του και όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο στο περιθώριο της ιστορίας.
Μπουκουβάλας Γεώργιος
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ