Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων για αυτοτελή διαμερίσματα/κατοικίες, οι διακοπές συνεχίζονται και το τριήμερο των Φώτων με προ-κρατήσεις που στους δημοφιλείς προορισμούς είναι άνω του 85% και αγγίζουν ακόμη και το 99%.

Ηδη, βέβαια, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες που καταγράφηκαν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για τις εορταστικές ημέρες, για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, άγγιξαν ακόμη και το 100%.

Για τα Θεοφάνια οι πληρότητες φτάνουν σε κάποιες περιοχές από 85% έως και 99%, ενώ οι τιμές για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, για 2 διανυκτερεύσεις, κυμαίνονται από 180-190 ευρώ έως και σχεδόν 700 - 800 ευρώ, αναλόγως της περιοχής και του είδους του ακινήτου.

Αυτά αναφέρει σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τις τιμές και τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το πρώτο τριήμερο του έτους, το τριήμερο των Φώτων σε ακίνητα αποκλειστικά εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή, για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία, αρχοντικό/Διαμέρισμα για 6-8 άτομα, 3- 4 Υ/Δ).

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 99%, με το κόστος να κυμαίνεται από 376€ έως 478€ για δυο διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6-8άτομα.

trikalaenimerosi.gr (Mε πληροφορίες από insider.gr )