Για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας, έχει συγκαλέσει Πανελλαδική σύσκεψη η Επιτροπή μπλόκων των αγροτών με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών για την έναρξη νέου κύκλου κινητοποιήσεων.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε την διεύρυνσή της με όλες τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα, έχουν λειτουργία και δράση και με όσες θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο Νομού ή ευρύτερης περιοχής και επιθυμούν την ένταξη τους.
Στην σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι Επιτροπές των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι . Στην ανακοίνωσή τους απευθύνουν ενωτικό κάλεσμα «στα Μπλόκα που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όλους τους αγροκτηνοτρόφους, αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής».
Η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων θα συμμετέχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις πρωτεύουσες των νομών την 17 Οκτώβρη, από Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ και που στήριξαν πολύμορφα τον αγώνα των αγροτών στην διάρκεια των μπλόκων.