Με 500 παιδιά λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων των Τρικάλων. 

Μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης, ανέφερε πως "έγιναν οι αγιασμοί στα σχολεία σήμερα, και όλα είναι έτοιμα να αρχίσουν αύριο τα μαθήματα με το πρόγραμμα του σχολείου.

Στο Νομό μας είναι περίπου 8 χιλιάδες συνολικά οι μαθητές, έχουμε 500 παιδιά λιγότερα από πέρυσι. Δεν μειώθηκαν τα σχολεία, μπήκαν μόνο δυο σχολικές μονάδες σε αναστολή λόγω έλλειψης μαθητών".

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του διευρυμένου σχολικού ωραρίου στο ολοήμερο σχολείο, τονίζοντας πως είναι μικρό το ενδιαφέρον στις σχολικές μονάδες των Τρικάλων. Όπως είπε στην Π.Ε. Τρικάλων τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία είναι μόλις 8.  

"Από φέτος θα είναι διευρυμένο το ωράριο για το ολοήμερο μέχρι τις 17.30, με 4 δημοτικά σχολεία της πόλης των Τρικάλων να έχουν δηλώσει ότι θα λειτουργήσουν έτσι, και 1 στην Καλαμπάκα.

Συνολικά στο Νομό, θα έχουμε 3 νηπιαγωγεία και 5 δημοτικά σχολεία με το διευρυμένο ολοήμερο". 

trikalaenimerosi.gr