Δεν είναι μυστικό πως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι κομβικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του.  Η σωστή ενυδάτωση όμως ξεκινά από την ποιότητα του νερού, που εισέρχεται στον οργανισμό, κάτι που ξεκινά από τα φίλτρα νερού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες, που επηρεάζουν την ενυδάτωση του οργανισμού, όπως είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η δραστηριότητα του ατόμου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας που να καλύπτει όλους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει ν’ αμελείτε την ενυδάτωσή σας σε κάθε ευκαιρία. Με τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού, μπορείτε να είστε σίγουροι πως πίνετε όσο καθαρό νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας καθημερινά. Ακολούθως θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους πιστοποιεί κανείς, ότι ενυδατώνεται αρκετά μέσα στην ημέρα.

Βήμα 1 – Μάθετε Πόσο Νερό Έχει Ανάγκη ο Οργανισμός σας

Ένας κανόνας είναι, πως πρέπει να καταναλώνετε το λιγότερο 2 λίτρα νερό την ημέρα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Στην ουσία, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ποσότητα του νερού, που πρέπει να πίνει.

Μάλιστα, η ποσότητα αυτή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ενδεικτικά, το φύλο, η ηλικία και τα κιλά είναι ορισμένοι απ’ αυτούς. Επιπλέον, οι περιβαλλοντικές συνθήκες και η καθημερινή σας δραστηριότητα καθορίζουν το πόσο νερό πρέπει να πίνετε. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα λίτρα πρέπει να καταναλώνετε, ανάλογα με τα δικά σας δεδομένα.

Βήμα 2 – Βεβαιωθείτε πως το Νερό που Πίνετε Είναι Καθαρό

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να είστε βέβαιοι για την καθαρότητα του νερού είναι τα φίλτρα νερού βρύσης. Όπως αντιλαμβάνεστε, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας απαιτεί να καταναλώνετε αρκετά ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα σας. Για να είστε σίγουροι πως το νερό σας προσφέρει όλα τα οφέλη του, θα ήταν καλό να ελέγξετε την ποιότητά του.

Το νερό της βρύσης έχει συχνά πολλά χημικά που είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό. Από την άλλη πλευρά, το εμφιαλωμένο νερό εμφανίζει μεγάλη ποσότητα μικροπλαστικών και όχι μόνο. Γι’ αυτό και συνιστάται η χρήση πιστοποιημένων φίλτρων νερού.

 

 

Βήμα 3 – Έχετε Πάντα Ένα Ανοξείδωτο Μπουκάλι Νερό Μαζί σας

Το επόμενο βήμα για να είστε βέβαιοι, πως παραμένετε ενυδατωμένοι όλες τις ώρες της ημέρας, είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό. Βρείτε ένα μπουκάλι που να χωράει στην τσάντα σας, ώστε να είναι βολικό στην καθημερινότητά σας. Το θετικό είναι πως μπορείτε να βρείτε ανοξείδωτο μπουκάλι-θερμός με ενσωματωμένο φίλτρο νερού ώστε να καταναλώνετε καθαρό, φιλτραρισμένο νερό όπου και αν είστε.

Βήμα 4 – Προσαρμόστε τη Διατροφή σας

Ένα ακόμα βήμα για σωστή ενυδάτωση είναι να ενημερωθείτε σχετικά με το νερό που κρύβουν οι τροφές σας. Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά γι’ αυτό το σκοπό και συμβάλλουν στην ενυδάτωσή σας.

Ταυτόχρονα όμως για να καταναλώσετε φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να είναι πραγματικά καθαρά. Σε αυτό συνεισφέρουν τα φίλτρα νερού άνω πάγκου, με τα οποία αφενός καθαρίζετε πραγματικά τα τρόφιμά σας.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και μερικά ροφήματα, που αφυδατώνουν τον οργανισμό, όπως ο καφές. Γι’ αυτό συχνά συνιστάται για κάθε φλυτζάνι καφέ που πίνετε, θα πρέπει να πίνετε κι ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 5 – Χρησιμοποιείστε Υπενθυμίσεις για να Αυξήσετε την Ποσότητα του Νερού

Τέλος, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να πίνετε περισσότερο νερό είναι να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε συνήθεια να πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε. Επιπλέον, καθορίστε διαλείμματα στην εργασία σας για να πιείτε νερό.