Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στα μέτρα του Υπουργείου για τη στήριξη των πολιτών της Θεσσαλίας, μετά την πρωτοφανή θεομηνία, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για την εξειδίκευση των παρεμβάσεων κατά της ακρίβειας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην επιβολή ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και ακολούθως στο μέτρο της διατίμησης, που όπως τόνισε εφαρμόστηκε μετά από πολλά χρόνια, ακριβώς για να προστατευτούν αποτελεσματικά οι Θεσσαλοί σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

«Η αισχροκέρδεια, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η πατρίδα μας, εκτός από απαράδεκτη, είναι ηθικά αποτρόπαιη και καταδικαστέα και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε χωρίς κανένα ενδοιασμό», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας και απαρίθμησε τα τρία πρόσθετα μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης:

  1. «Κλείδωμα» του πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους σε όλα τα αναγκαία για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση του καταναλωτή προϊόντα.

  2. Αίτημα προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε οριζόντια μείωση τιμών στη Θεσσαλία.

Όπως τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός «όντως τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλία πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες κατά 20% συγκριτικά με το διάστημα πριν την πλημμύρα. Αυτή η κίνηση αγκαλιάστηκε από τους καταναλωτές. Η ίδια μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και από εταιρείες οικιακού εξοπλισμού και επίπλων καθώς και ηλεκτρικών ειδών που προσφέρουν τα προϊόντα τους με μειώσεις από 20% έως και 40%».

  1. Άμεση αποστολή κλιμακίων με ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ και καθημερινοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές και όλα τα σημεία πώλησης. Έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις, οι οποίες κυρίως σχετίζονται με τη διατίμηση στο νερό και την πώληση απομιμιτικών προϊόντων, και έχουν επιβληθεί πρόστιμα την τελευταία εβδομάδα πάνω από 110.000 ευρώ.