Σύγχρονο και ασφαλές πάρκο εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά η πόλη των Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή τη σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 290.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Δικαιούχος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε ένα με τον αθλητισμό, ένα με τη νεολαία, σταθερά δίπλα στην κοινωνία. Δίνουμε διέξοδο ποιότητας για άθληση, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία. Σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων χρηματοδοτούμε τη δημιουργία εναλλακτικού αθλητικού πάρκου με πίστα skate park/ΒΜΧ, πάρκο παρκούρ καθώς και ειδική πίστα για ποδήλατα pump track, σε χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παπαστάθη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το νέο scate park στα Τρίκαλα

Σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, δημιουργείται:

-Πίστα skate park / bmx, δηλαδή χώρος με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό τέτοια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για δραστηριότητες με τροχοσανίδα, ποδήλατα bmx.

-Πίστα pumptrack, δηλαδή διαδρομή κλειστού κύκλου με ευθείες, στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα, με σκοπό την ασφαλή άθληση και το παιχνίδι για χρήστες ποδηλάτων bmx, αθλητές skateboard, inline roller skates.

-Πίστα παρκούρ, η οποία θα περιλαμβάνει τσιμεντένια στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικά στοιχεία από γαλβανισμένες δοκούς και ελαστικό δάπεδο ασφαλείας για να γίνεται η υπερπήδηση των εμποδίων από τους συγκεκριμένους αθλητές με ασφάλεια.

Επίσης, προβλέπεται ο απαραίτητος φωτισμός στον χώρο παρέμβασης, ώστε να εστιάζει σωστά στο σχήμα-σχέδιο των κατασκευών. Το σύστημα του φωτισμού θα είναι αυτόματο. Το σύνολο των κατασκευών αλλά και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, πληρούν τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πρότυπα.

Η διαμόρφωση του ενδιάμεσου κενού χώρου θα κατασκευαστεί με έξοδα του Δήμου. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «Τρίκαλα -Μια ανοιχτή πόλη - πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου» που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.