Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά το σχ. έτος 2022-2023 στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Αρχιμήδης, Θαλής, Πυθαγόρας, Παιχνίδι και Μαθηματικά.

Φέτος διαγωνίστηκαν συνολικά 1501 μαθητές/τριες εκ των οποίων 517 ήταν μαθητές/τριες της Β/θμιας εκπ/σης και 984 ήταν μαθητές/τριες της Α/θμιας Εκπ/σης. Πιο συγκεκριμένα διαγωνίστηκαν 143 μαθητές/τριες Λυκείων, 366 μαθητές/τριες Γυμνασίων, 480 μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού, 420 μαθητές/τριες της Ε’ Δημοτικού, 23 της Δ΄ Δημοτικού, 20 της Γ΄ Δημοτικού και 32 της Β΄τάξης Δημοτικού.

Οι διακριθέντες ήταν συνολικά 270 μαθητές/τριες.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ Γιάννης Τυρλής, μαθηματικός, με μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και Διδακτορικό σχετικά με τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών από το 1983.

Ο κ. Τυρλής στη ομιλία του αναφέρθηκε στους μαθηματικούς διαγωνισμούς στην αξία και τη χρησιμότητά τους στην προσωπική ανάπτυξη των μαθητών/τριών. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Ο κ. Τυρλής εστίασε επίσης στην μακρόχρονη παρουσία Τρικαλινών μαθητών στην Εθνική Ομάδα της χώρας μας , την συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους στην Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών, αναδεικνύοντας την συστηματική και διαρκή «δουλειά» που γίνεται στον τόπο αυτό, δηλώνοντας ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αναφέρθηκε σε διακριθέντες τρικαλινούς ολυμπιονίκες, Κοντοκώστα Δημήτριο, Παναγιώτη και Δημήτρη Λώλα , Αναγνώστου Θεόδωρο και Αναγνώστου Νικολέτα, Σιλουανό και Κωνσταντίνο Μπραζιτίκο, Κων/νο Τσίνα και συνεχάρη τα μέλη του Παραρτήματος για την εθελοντική τους δράση και το έργο τους.

Η τελετή καλύφθηκε οπτικοακουστικά από το φωτογραφείο Foto Center ( Κονδύλη 25, Τρίκαλα) .