Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων η έκθεση ζωγραφικής για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας με θέμα «Το ΦΩΣ».

Ο Διαγωνισμός έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η διεθνής επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα εορτάζει φέτος το 2015 Διεθνές Έτος Φωτός.

Όλα τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν ως μορφή έκθεσης στο χώρο του Δημοτικού Φρουρίου Τρικάλων και συγκεκριμένα στο ρολόι του βυζαντινού κάστρου, την Πέμπτη 4/6/2015 από  19:00-21:30μ.μ.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων με επικεφαλή τον κ.Βασίλη Παππά παρουσίασαν πειράματα για το ΦΩΣ, στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές των σχολείων, αφού επιλέχτηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών από τον κ.Λάμπρο Προβίδα με τρία βραβεία και συγκεκριμένα: 

1o βραβείο: Σταματίνα Γκόγκου - ΣΤ΄ τάξη από το 13o Δ. Σχολείο Τρικάλων

2o βραβείο: Κων/να Μπλαντή – Ε΄τάξη από το 1o Δ.Σχολείο Τρικάλων

3o βραβείο: Ευαγγελία Κουφογιάννη & Άννα Μπουρλιού – Ε΄τάξη από το 27o Δ. Σχολείο Τρικάλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κα. Βασιλική Ελένη Μητσιάδη, η Δ/ντρια Παιδείας-Πολιτισμού κα. Άννα Τουρτούνη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Μπατατέγας και οι υπάλληλοι του τμήματος κα. Ευρυδίκη Χρηστάκου και κα. Βαϊα Αντωνιάδου, οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων, οι μαθητές και οι γονείς που πήραν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής.

Ευχαριστούμε θερμά το Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων για την συνεργασία τους, τον κ.Λάμπρο Προβίδα για τις γνώσεις του ως ειδικός ζωγραφικής, καθώς και όλα τα σχολεία που συμμετείχαν.