Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τουe-Trikalaοι μαθητές της Τρίτης και Δευτέρας  Τάξης της ειδικότητας  Τεχνικός Οχημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων  επισκέφθηκαν στις 13/01/2016 και 19/01/2016 την έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (Κώστα Κοτσανά) και τους παρακείμενου χώρους του κέντρου ελέγχου και στάθμευσης - φόρτισης των Αυτοματοποιημένων Λεωφορείων.
Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τη λησμονημένη τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας και της ελληνιστικής εποχής,  και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις σύγχρονες και μελλοντικές εξελίξεις στην αυτοκίνηση, αλλά και να συνδέσουν το παρελθόν και το μέλλον της τεχνολογίας  οχημάτων με τις γνώσεις που αποκομίζουν στο σχολείο τους.
Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ  Τρικάλων και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη ευχαριστούν θερμά τις κ. Καλαμπόκα Πολυξένη, υπεύθυνη ξεναγό του CityMobil2, και Λούγγου Γεωργία , υπεύθυνη ξεναγό του  CityMobil2, καθώς και τον κ. Καραβίδα Βασίλη, υπεύθυνο προγραμματισμού CityMobil2για την υποδοχή, την ξενάγηση και την ανταπόκριση στις απορίες των μαθητών.