Οι διδακτικές επισκέψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος σπουδών των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που σκοπό έχει τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο τάξης και σχολικής μονάδας, συνδέοντας έτσι τους μαθητές με τη ζωή και την κοινωνία μέσα από πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Έτσι λοιπόν στις 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές της ειδικότητας Πληροφορικής της Β’ τάξης  του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης oι μαθητές ήρθαν σε επαφή με  Kit Ρομποτικής Lego EV3 Education Set.


Οι μαθητές χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (Lego EV3) και με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του εργαστηρίου ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό των ρομπότ και την επίδραση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην διδασκαλία εκπαιδευτικών αντικειμένων όπως στον προγραμματισμό.
Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα, το Υδρορομπότ και τον τρόπο προγραμματισμού του έτσι ώστε να αναλύει την σύσταση του νερού, αλλά περισσότερο με το γεγονός ότι η ίδιοι κατάφεραν να προγραμματίσουν τις κινήσεις ενός ρομπότ με τόσο απλό τρόπο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο του  Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον σύλλογο διδασκόντων και τον Διευθυντή του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων για την φιλοξενία τους αλλά και για τον πραγματικά εξαιρετικό χώρο που έχουν δημιουργήσει. Έναν χώρο που κάθε μαθητής θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να γνωρίσει, όπως και κάθε σχολείο να έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα τόσο σύγχρονο εργαστήριο.