Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η πρώτη συγκέντρωση, χωρίς μεγάλη προσέλευση,  διοργανώθηκε από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με τον κ. Κόσσυβα να αναλύει το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων. Οπω επισημάνθηκε «απαιτούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις, καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων κ.α.»
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου να παραδίδουν το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη.
Μαζικότερη σε συμμετοχή ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα. Εκατοντάδες απεργοί από κάθε κλάδο δουλειάς, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ ,γυναίκες και νέοι με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ κάλεσαν σε πανελλαδικό πανεργατικό ξεσηκωμό «γιατί η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα». Η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία)  ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αποστόλη Θωμόπουλο , πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «Η Άνοιξη». Η κεντρική ομιλία  πραγματοποιήθηκε από τον Πέτρο Τσίγκα ,πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Τρικάλων , όπου οι αγρότες με  τρακτέρ τους μπήκαν στην κορυφή της-στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους , ενώ στη συνέχεια  τα μπλοκ εργατών , συνταξιούχων , ΕΒΕ και νεολαίας  έδιναν ιδιαίτερο παλμό με τα συνθήματά τους.
Η πορεία κατέληξε   στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων , όπου η Επιτροπή Αγώνα των εργαζόμενων στη γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ μαζί με εκπροσώπους της γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ "ανέβηκαν" στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ.Μιχαλάκη και του εξέθεσαν  τα αιτήματά των εργαζομένων στο ΤΡΙΚΚΗ ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που επιχειρεί η εργοδοσία και τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης από μέρους τους.
Απεργιακή συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή διοργάνωσε το   ΠΑΜΕ  και  στην Καλαμπάκα (κεντρική πλατεία)., όπου μίλησε ο Λεωνίδας Κεραμίδας εκ μέρους της επιτροπής του ΠΑΜΕ στην Καλαμπάκα.