«Όταν βουρτσίζω τα δόντια μου ανθίζουν χαμόγελα». Με αυτό το σύνθημα οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του Ζ' Παιδικού Σταθμού προσέγγισαν τη θεματική ενότητα «Στοματική Υγιεινή και Νεογιλά Δόντια». Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «το θέμα αναδύθηκε από το ενδιαφέρον των παιδιών για την αλλαγή των νεογιλών δοντιών. Ο σχεδιασμός της δράσης και η πορεία υλοποίησης πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις ιδέες και τις προτάσεις των παιδιών και έχουν ως εξής:

1. Εμπειρίες, βιώματα, απορίες σχετικά με τα δόντια
2. Ατομικά καθρεφτάκια για να παρατηρήσει το κάθε παιδί το στόμα του
3. Ζωγραφική με παλιές οδοντόβουρτσες
Δραματοποίηση παραμυθιού
4. Κολάζ -Αφίσες. Εικόνες με χαμόγελα που κολλήσαμε  σε δένδρο με το σύνθημα «όταν    βουρτσίζω τα δόντια μου, ανθίζουν χαμόγελα»
5. Τραγούδι: Γ. Σακελλαρίδη «Ένα κούφιο δόντι»
6. Γλωσσικά παιχνίδια, παροιμίες με δόντια
7. Έθιμο ανά τον κόσμο για το νεογιλό δόντι που πέφτει
8. Επίσκεψη στο σταθμό της οδοντιάτρου κυρίας Κουκουσούλα Γεωργίας
9. Ανάγνωση, αντιγραφή σχετικών λέξεων.
10. Μαθηματικά παιχνίδια με αριθμούς και δόντια
11. Πλύσιμο στο σταθμό των δοντιών για 2 εβδομάδες.

Η υπεύθυνη και οι παιδαγωγοί του σταθμού νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια, τους γονείς, τον οδοντιατρικό σύλλογο και ιδιαίτερα την οδοντίατρο κυρία Γεωργία Κουκουσούλα, διότι με την ενεργό συμμετοχή τους συνέβαλλαν να πετύχουμε τους βασικούς σκοπούς του προγράμματος, που ήταν: να αντιληφτούν τα παιδιά την αξία των δοντιών και τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής, να παρατηρήσουν την μορφολογία των δοντιών, να κατανοήσουν τους τρόπους πρόληψης (σωστό βούρτσισμα, συχνός οδοντιατρικός έλεγχος, υγιεινή διατροφή) και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του οδοντιάτρου.  Τέλος να ενημερωθούν οι γονείς, για να συμβάλλουν στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών και κανόνων στοματικής υγιεινής των παιδιών».