Η πρώτη ανεπίσημη αλλά ουσιαστική θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του Γιώργου Οικονόμου από το ψηφοδέλτιο του κόμματος προκύπτει μέσα από μια συνομιλία με τον Δημήτρη Πεταράκη στο trikalaenimerosi.gr. Το στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε το θέμα ευθέως, στον ίδιο τον Τσίπρα, μιλώντας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου είναι αποκαλυπτικός:

«Εγώ και αρκετοί σύντροφοι δεν είμαστε κατά της διεύρυνσης. Δεν θα λέγαμε όχι στην προσχώρηση του Γιώργου Οικονόμου, όμως η στάση του ιδίου απέναντι στο κόμμα ήταν αρνητική. Περιμέναμε να κάνει μια δημόσια δήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την έκανε ποτέ. Αντιθέτως έφτασε στο σημείο να δηλώσει «δεν γνωρίζω προς τα πού είναι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα».

-Αυτός ήταν ο λόγος που έθεσες το θέμα στο συνέδριο;

«Ναι, έστω και αν δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στο όνομα, αλλά υποχρεώθηκα. Πετάχτηκε από κάτω μια σύνεδρος και με προκάλεσε φωνάζοντας: “γιατί σύντροφε δεν λες το όνομα;”. Δεν την αναγνώρισα, αργότερα με πήρε τηλέφωνο, ήταν η Νινέτα Τσιτσάνη, γραμματέας της οργάνωσης στο Παλιό Φάληρο, Τρικαλινής καταγωγής, αδερφή της γυναίκας του Πατραμάνη…».

-Ο Τσίπρας πως αντέδρασε όταν σε άκουσε να τα λες αυτά;

«Ο πρόεδρος καθόταν ακριβώς μπροστά από το αναλόγιο. Κατάλαβα ότι θορυβήθηκε όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος στα Τρίκαλα. Τον είδα να σκύβει και να λέει κάτι στους διπλανούς του…».

-Ο Ευαγγελόπουλος γιατί έμεινε έξω;

«Ούτε γι’ αυτόν υπήρχε κακή πρόθεση, αλλά όταν προς στιγμήν έμεινε έξω ο Σιμορέλης, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Το κλίμα παρέσυρε και τον Ευαγγελόπουλο…».

Αυτά (πλέον) για την ιστορία…

Κ.Τ.