Οι μόνοι Τρικαλινοί βουλευτές που έχουν εξασφαλισμένη την επανεκλογή τους στο νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι ο Σάκης Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκρέκας της ΝΔ.

Η σειρά στις νέες εκλογικές λίστες, με βάση την κατάταξη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, δεν εγγυάται επ΄ουδενί την επανεκλογή όλων των νυν βουλευτών. Όλα εξαρτώνται από τα ποσοστά των κομμάτων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πάλι πρώτος- πράγμα δύσκολο έως ακατόρθωτο στο νομό Τρικάλων- θα εκλέξει τουλάχιστον τους δύο από τους τρείς βουλευτές που διαθέτει. Αντιθέτως αν η πρωτιά, πανελλαδικά και τοπικά, πάει στη Νέα Δημοκρατία, δεν αποκλείεται να δούμε βουλευτή ακόμα και τον Λιούτα, ο οποίος θα είναι ο τρίτος κατά σειρά πίσω από τους Σκρέκα και Βλαχογιάννη.

Με αυτά και τα άλλα απίθανα του εκλογικού νόμου, έδρα στο νομό Τρικάλων δικαιούνται να αναμένουν τόσο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή όσο και η νεοσύστατη «Λαϊκή Ενότητα». Δικαίωμα στην ελπίδα έχουν επίσης το ΠαΣοΚ ή ακόμα και ο πρόεδρος… Λεβέντης, το κόμμα του οποίου διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.

Όσο βαρετές και αν είναι οι εκλογές χωρίς σταυρό, ένα σχετικό σασπένς πάντα το έχουν …

Κ.Τ.