Ολοένα και σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πλειοψηφία των μικρομεσαίων του νομού μας και όχι μόνο, λόγω της  συνεχιζόμενης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Ο καιρός περνάει και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το «στέγνωμα» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά και το οποίο απειλεί να τινάξει χιλιάδες επιχειρήσεις στον αέρα!
Αρκετοί επαγγελματίες έχουν ξεμείνει από ρευστό ακόμα και για τις επείγουσες υποχρεώσεις τους, ενώ δεν μπορούν ούτε τα εγκεκριμένα προγράμματα να ολοκληρώσουν, αφού δεν υπάρχει χρήμα ούτε για την ίδια συμμετοχή.

Μέσα σε όλα αυτά και ενώ οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους συνεχίζονται, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη να προωθηθούν σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι οι εγγυήσεις και τα μικρο-δάνεια μέσω μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα λειτουργεί γι’ αυτό το σκοπό.  

Μια Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα μπορούσε να στηριχθεί τόσο από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, όσο και από τους Εμπορικούς Συλλόγους, την ΕΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ και τα Επιμελητήρια…

Τ.Π.