"Θα συζητήσουμε μία πρόταση μομφής με τους συντρόφους μας. Δεν θα κάνω προσωπικά μονομερείς ενέργειες". Αυτή ήταν η απάντηση του Σάκη Παπαδόπουλου στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ 100.3, ερωτηθείς για το αν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ακόμα, ο Σάκης Παπαδόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας παρ' όλα αυτά πως η ευθύνη για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και η κυβέρνηση δεν είναι αποκλειστικά του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, αλλά πως είναι συλλογική. "Δεν μπήκε μόνος του Υπουργός ο Βαρουφάκης, ούτε πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου", εξήγησε ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, ακόμα, ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει στη βουλή την πρόταση της κυβέρνησης αύριο, ωστόσο, δεν απέκλεισε να σημειωθεί ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ο Σάκης Παπαδόπουλος διαφώνησε με τις δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, τα οποία επισημαίνουν με νόημα πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία πια είναι κατά της συμφωνίας και του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ 100.3 σήμερα το πρωί:

"Οφείλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, γι' αυτό και θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση αύριο, αν και υπάρχει ιδεολογικό πρόβλημα στις γραμμές μας. Πρέπει η χώρα να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και μετά θα δούμε τα εσωτερικά. 

Φοβάμαι ότι θα υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχω ζήσει και την αντίστοιχη στο ΚΚΕ. Βλέπω τη διαφοροποίηση των μελών και των στελεχών μας, αλλά ελπίζω να μην φτάσουμε στη διάσπαση. 

Όσοι δεν ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας είναι έμπειρα στελέχη και πρέπει να απαντήσουν εκείνη για το αν μπορούν να συνεχίσουν εφαρμόζοντας μία πολιτική με την οποία δεν συμφωνούν. Είναι αυθαίρετο πάντως να λένε στην Αριστερή Πλατφόρμα ότι η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί. 

Έχω κάνει συζήτηση με τη συνείδησή μου και κατέληξα στο ότι παρά τα όσα έγιναν θα ψηφίσω τη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα. 

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα νομίζω ότι οι προσπάθειες του Τσίπρα και της κυβέρνησης για μία θέση μας στην ενωμένη Ευρώπη, έχουν κατανοηθεί. 

Η Αριστερά έχει το πρόβλημα της πολιτικής συνέπειας. Δεν μπορεί να υλοποιήσει εφαρμοστικούς νόμους με τους οποίους διαφωνεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και θεωρώ ότι δεν είναι έντιμος τρόπος να παραμένει στη θέση της και να μην παραιτείται ενώ διαφωνεί". 

Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη εδώ.