Απόλυτη επιτυχία για το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, που διεξήχθη, στο Κορωπί με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων κιθαριστών. Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, που συνδιοργάνωσε ένα ακόμη κιθαριστικό φεστιβάλ και την στήριξη του Δήμου Κρωπίας, πραγματοποίησαν μια άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, είχε ο Σολίστ και Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος. Ξεχώρισαν με τη συναυλία τους, το περίφημο Flamenco Guitar Duet (Σπυρ. Τσιώλης και Δημ. Μπάρδας), από τα Τρίκαλα, ενώ ρεσιτάλ στα πλαίσια της διοργάνωσης, έδωσαν ακόμη, το παγκοσμίου φήμης Fuego Guitar Trio (Αγγ. Μπότσης, Rol. Hoffmann, Μιχ. Σουρβίνος), ο γνωστός σολίστ, Δημήτρης Κοτρωνάκης, και η νεαρή κιθαρίστρια Γεωργία Παπαδάτου.
Το Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του, ο Ακαδημαϊκός – Διεθνούς φήμης Έλληνας Συνθέτης, Θόδωρος Αντωνίου, παραθέτοντας διάλεξη για τα μέλη του Φεστιβάλ, στο σεμινάριο της Συνθέτριας – Κιθαρίστριας, Ελένης Σκάρκου.
Συγκίνηση προκάλεσε, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δήμου Κρωπίας, η απονομή τιμητικής πλακέτας, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιο Γκόλγκαρη, στον κλαρινετίστα Νίκο Γκίνο, μια ιστορική μορφή της Κλασικής Μουσικής στην Ελλάδα, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.
Στα Σεμινάρια δίδαξαν οι κορυφαίοι Παιδαγωγοί της κιθάρας: Τάσος Δίγκος, Αστρινός Καραγεωργάκης, Σταύρος Κατηρτζόγλου, Νίκος Κουτρής και Γιώργος Μιχαηλίδης.
Στους Διαγωνισμούς του Φεστιβάλ, βραβεύθηκαν οι παρακάτω σπουδαστές κιθάρας, ανά ηλικιακή κατηγορία:
Κατηγορία 14 ετών
A’ Βραβείο – Μιχαηλίδης Γιάννης
Β’ Βραβείο – Θεοδωρούδη Έλενα
Γ’ Βραβείο – Κουκουλιτάκη Χριστίνα
Κατηγορία 17 ετών
A’ Βραβείο – Ταγωνίδης Γιώργος
Β’ Βραβείο – Μιχαηλίδης Γιάννης
Γ’ Βραβείο – Ραλλίδης Στέλιος
Κατηγορία Σολίστ
A’ Βραβείο – Δεληγιώργης Γιώργος
Β’ Βραβείο – Σπανός Μάριος
Γ’ Βραβείο – Κοζατσόκ Αλίνα