Στα πλαίσια αμφίπλευρης ενημέρωσης πάνω στα θεσμικά αλλά και στα τρέχοντα ζητήματα των καλλικρατικών δήμων του Νομού Τρικάλων, πολυμελής αντιπροσωπεία του Ποταμιού Ν. Τρικάλων επισκέφτηκε τον Δήμο Καλαμπάκας το μεσημέρι στις 22 Απριλίου 2015. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Χρήστος Σινάνης, συνεπικουρούμενος και από τους αντιδημάρχους Παπαγεωργίου Χρήστο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών, και Ράντο Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αθλητισμού,  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ενδελεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, για τα σχέδια αντιμετώπισής τους αλλά και για τα γενικότερα πλάνα ανάπτυξης του δήμου.

Μεταξύ των πολλών προβλημάτων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ασφυκτικό  θεσμικό πλαίσιο προσλήψεων εποχικού προσωπικού το οποίο δεν επιτρέπει την επάνδρωση του δήμου με τους  απαραίτητους χειριστές των οχημάτων για ένα εξάμηνο τουλάχιστον, με αποτέλεσμα τη μη χρήση των οχημάτων αυτών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των δημοτών. Εξέφρασε επίσης  τη δυσαρέσκειά του για τη λειψή κατασκευή της Ε-65 η οποία δυναμιτίζει μια αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, αφού κατασκευάζεται ένα τμήμα του χωρίς κάποια σύνδεση με έναν αυτοκινητόδρομο. Εξεδήλωσε επίσης την ανησυχία του για τις συνέπειες από την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που «βάζει χέρι» στα αποθεματικά των ΟΤΑ.

 Εκτός από τα προβλήματα, τα μέλη ενημερώθηκαν και για τα σχέδια της δημοτικής αρχής, όπως είναι η μετονομασία του δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, η πολύπλευρη προβολή όλου του δήμου προκειμένου να αναπτυχθεί περισσότερο ο τουρισμός, και να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις του ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της αναρρίχησης στους βράχους των μετεώρων, όπου στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ αναρριχητών και μοναστηριών χωρίς να θίγεται η ιερότητα του χώρου με ταυτόχρονη ανάδειξη της περιοχής στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επιπλέον ο δήμαρχος Καλαμπάκας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται στο Δήμο για την ανάπλαση του, όπως η κατασκευή ενός πάρκου που δεν έχει ακόμα η περιοχή.

Οι εθελοντές της Τοπικής Οργάνωσης Του Ποταμιού άκουσαν με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσαν παρών σε όποια προσπάθεια γίνει για την αναβάθμισης της περιοχής.

Την αντιπροσωπεία του ποταμιού απάρτιζαν  οι:

Άρης Δίπλας – Περιφερειακός Συντονιστής Θεσσαλίας

Παναγιώτης Πιλάτος –  Υποψήφιος Βουλευτής / Τοπικός Συντονιστής

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα – Yποψήφια Βουλευτής

Δημήτριος Μιγδάνης -  Εθελοντής Καλαμπάκας για Το Ποτάμι

Θανάσης Κουστέλιος – Υποψήφιος Βουλευτής / Υπεύθυνος Τοπικών Ζητημάτων

Βασίλειος Παπακώστας – Υπεύθυνος Τοπικών Ζητημάτων

Γιάννης Ζιντζόβας – Υπεύθυνος Οργανωτικού & Ανασυγκρότησης

Θανάσης Μπαταγιάννης – Υπεύθυνος Οργανωτικού & Ανασυγκρότησης