Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Ο συμβολαιογράφος και συλλέκτης κ. Παύλος Μπαλογιάννης έχει συγκεντρώσει 5.000 σχολικά βιβλία, κειμήλια και εγχειρίδια, τα οποία αποτελούσαν πηγή μάθησης για τα Ελληνόπουλα από τον 17ο αιώνα έως σήμερα. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ήδη κυκλοφόρησε και το λογότυπό του. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:  Μπορεί να διανύουμε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από οικονομική ανασφάλεια και κρίση αξιών, αλλά «η μεν οικονομική κρίση ισχυρά, το δε πνεύμα ισχυρότερον».
Και ποιος είναι ο βασικός εκπρόσωπος του πνεύματος; Μα φυσικά το βιβλίο! Ο παντοτινός φίλος, που εξακολουθεί να σμιλεύει ανθρώπους με παιδεία.
Εμείς, λοιπόν, ξεκινάμε με πολλή όρεξη και καλή διάθεση τη δημιουργία του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας. Ενός μουσείου που δεν θα χαρακτηρίζεται μόνο από την έκθεση μιας συλλογής σπάνιων βιβλίων, αλλά που στοχεύει να γίνει και πολιτιστικός πνεύμονας με ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες για όλους.
Επειδή όμως καμία προσπάθεια, αν δεν είναι συλλογική, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, σας θέλουμε όλους αρωγούς και συνοδοιπόρους μας.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας έχει ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταυτότητάς του, το προσωπικό του αποτύπωμα, δηλαδή το λογότυπό του.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία δημιουργίας και τα νέα του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας:

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Facebook: https://www.facebook.com/mouseioellinikispaideias

Twitter: https://twitter.com/booksmuseum

Instagram: https://instagram.com/mouseio_ellinikis_paideias

Από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.kivep.com, ώσπου να λειτουργήσει επίσημα η  ιστοσελίδα του.

 Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : booksmuseum@yahoo.gr