Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επετειακού 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, στη Χαλκιδική, στις εγκαταστάσεις  του ξενοδοχείου “PORTO CARRAS”, από 13 έως 17 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις (4) αντιπρόσωποι από την Τ.Δ. Τρικάλων. Φέτος φιλοξενήθηκε το συνέδριό μας στην όμορφη Χαλκιδική, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, στην ιστορική Μακεδονική Γή, την κοιτίδα της Χριστιανοσύνης στη Χώρα μας, το Άγιον  Όρος. Παράλληλα έλαβε χώρα εβδομάδα φιλίας επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών από ιδρύσεως του Ελληνικού Τμήματος (11-17 Μαΐου 2015), αλλά και τελετή αδελφοποίησης   μεταξύ των Τοπικών Διοικήσεων Χαλκιδικής και Λεμεσού.
Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό:
- Η Υπουργός Μακεδονίας– Θράκης κα Μαρία  Κόλλια – Τσαρουχά.
- Ο Γενικός Γραμματέας  Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
- Ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ  Αντ/γος κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης.
- Ο Επιθεωρητής Β.Ελλάδος Αντ/γος  κ. Δημήτριος Σοφιός.
- Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υπ/γος κ.Νικόλαος Μπαντουβακης.
- Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ταξίαρχος κ. Αριστοτέλης Μανωλας.
- Ο τ. Παγκόσμιος Πρόεδρος και Πρόεδρος του Κυπριακού Τμήματος IPA  κ. Μιχαλάκης Οδυσσέως.
- Ο Παγκόσμιος Γενικός Γραμματέας της ΙΡΑ κ. Γεώργιος Κατσαρόπουλος.
- Η Αντιδήμαρχος Σιθωνίας   (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου ) κα. Πάργα – Λαθούρη Μαρία.
- Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛΑΣ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας.
- Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γεώργιος Φεστερίδης.
- Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών ΕΛΑΣ κ. Ιωάννης Σκλάβος.

-Αντιπροσωπείες απέστειλαν τα παρακάτω κράτη:Κύπρος, Σερβία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία , Γερμανία  και  Πολωνία.

Ένα Συνέδριο επετειακό αλλά και παράλληλα με ευχάριστες εξελίξεις Πανελλήνιας αναγνώρισης για την Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ως ανταμοιβή των προσπαθειών, που καταβάλαμε όλοι μας, το έτος που πέρασε. Συγκεκριμένα, η Τοπική μας βραβεύτηκε ως η 1η  Τοπική Διοίκηση σε όλη την Ελλάδα, για την διακεκριμένη προσφορά της στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και την ενεργό δραστηριοποίηση της σε κοινωνικά θέματα, για το έτος 2014. Μεγάλη τιμή για το Δ.Σ. και τα μέλη μας και παράλληλα ώθηση για συνέχιση των δραστηριοτήτων μας στα πλαίσια των Αρχών του  ***SERVO PER AMIKECO*** (Υπηρετώ δια της φιλίας)!!!  

Ακόμη, αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας των αντιπροσώπων όλης της Ελλάδας, η 12η Φιλική συνάντηση όλων των Τοπικών Διοικήσεων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, να πραγματοποιηθεί στον Ν. Τρικάλων. Το ανωτέρω γεγονός μας χαροποίησε και μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως, μιας και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μας είχε προαποφασισθεί η διεκδίκηση της  12ης Φιλικής Συνάντησης για το έτος 2016, για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων και η τόνωση της τουριστικής κίνησης στον Νομό μας. Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να πετύχουμε την διοργάνωσή της. Η 12η Φιλική Συνάντηση μελών της Δ.Ε.Α. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος για το έτος 2016, είναι πλέον γεγονός για τον  Νομό μας. Μεγάλη η ευθύνη της επιτυχής  διοργάνωσής της, διότι είναι η πρώτη Φιλική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Νομό μας και θα αποτελέσει μέσο περαιτέρω ανάδειξης του Νομού μας, ακόμη και στο εξωτερικό, μιας και θα συμμετέχουν πιθανότατα και ξένες αποστολές συναδέλφων.

 Επίσης, συζητήθηκε η πρότασή μας για δημιουργία ξενώνα "I.P.A. HOUSE" στην πόλη της Καλαμπάκας, όπως λειτουργεί ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χίο. Ξενώνας που θα μπορούν να διαμείνουν όλα τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού. Η πρότασή μας αντιμετωπίσθηκε θετικά και με την ολοκλήρωση του πλήρες φακέλου με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, θα επανέλθουμε προκειμένου να επιτύχουμε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, στη σκιά του λίκνου της Ορθοδοξίας μας, τα Άγια  Μετέωρα μας.

Αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις από το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ενθουσιασμένοι με τους καλύτερους οιωνούς για την Τοπική μας. Πέραν των προαναφερόμενων θετικών για την Τοπική Διοίκηση Τρικάλων, που έλαβαν χώρα στην διάρκεια του Συνεδρίου, κατά την τελετή λήξης ακολούθησε και προσωπική βράβευση μελών του Δ.Σ. μας. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, ο Πρόεδρος της Τοπικής μας κ. Κων/νος Θεοχάρης για τη συμμετοχή του για μία θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Ελληνικό Εθνικό Τμήμα και ο Γ. Γραμματέας της Τοπικής μας κ. Αχιλλέας Μπέγας για πράξη αγαθοεργίας, που έλαβε χώρα το 2014.

Νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, προς τα μέλη- φίλους- υποστηρικτές μας, που στηρίζουν ενεργά και έμπρακτα τόσο την Τοπική μας όσο και τις προσπάθειές μας, διότι μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε υπερβάσεις.