Μια δωρεά ιατροτεχνικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ύψους 900.000 δολαρίων ανακοινώθηκε χθες στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τους  Μιχάλη Βενιζέλο – αναπληρωτή διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Καραμπάτσα – διοικητή των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Πανεπιστημιακού και Γενικού Λάρισας και την Δέσποινα Κατσιβελάκη – Συντονίστρια του Προγράμματος από τον IOCC.

Η δωρεά έγινε από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Cristian Charities – ΙΟCC.  Ουσιαστικά πρόκειται για φιλανθρωπική οργάνωση των Ορθοδόξων της Αμερικής, η οποία στηρίζει την ελληνική κοινωνία και τις ιατρικές υπηρεσίες στην περίοδο της κρίσης.

Ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βενιζέλος Μιχάλης τόνισε  « Η ηλιαχτίδα ήρθε από την ΙΟCC και μας βοήθησε να παραλάβουμε ένα κοντέινερ με 26 παλέτες ιατρικό υλικό. Η εταιρεία έχει αποστείλει μέχρι σήμερα 22 κοντέινερ και σήμερα είναι το πρώτο που παραλαμβάνουμε στην περιοχή μας.