Στις... συναντήσεις των «Ληστών του Διστόμου» αναζητούν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τα στελέχη της ειδικής ομάδας δίωξής του, που συστήθηκε εκ νέου το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας ενδείξεις επαφών του διαβόητου καταζητούμενου με τουλάχιστον δύο από τους συγκεκριμένους ληστές.

Τον τελευταίο μήνα, διαπιστώνουν ότι  κάποιοι από τους «ληστές του Διστόμου» διατηρούν κρησφύγετο ή ορμητήριο μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας, από το οποίο έχει εκδηλωθεί η ένοπλη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, στις 2 Απριλίου με λεία 197.000 ευρώ και στις 30 του ίδιου μήνα στον Αμπελώνα Λάρισας με ακόμη 170.000 ευρώ, από την ίδια τριάδα ληστών.

Στην πρώτη ληστεία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν πως συμμετείχε ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, γνωστός ως «καρφάκιας», ο… απαγωγέας του ελικοπτέρου της πρώτης εναέριας απόδρασης του τρικαλινού Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006, από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η συμμετοχή του δεν έχει προκύψει εργαστηριακά, παρά μόνο από τις εικόνες του βίντεο και πληροφοριακά. Ανάλογη συμμετοχή προκύπτει και στη ληστεία του Αμπελώνα της Λάρισας, όπου φαίνεται να έχει το γενικό πρόσταγμα, λέγοντας σε πελάτες και υπαλλήλους πως είναι οι «ίδιοι που τα άρπαξαν και από τη Φαρκαδόνα», ενώ τους ευχήθηκε «καλό τριήμερο» λόγω Πρωτομαγιάς…

Ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και ο 45χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, όπως αποκαλύπτει αστυνομική πηγή στον «Ελεύθερο Τύπο», βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος φαίνεται να κινείται και εκτός πρωτεύουσας ενδεχομένως στα βήματα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Σπύρος Δραβίλας, και δύο ακόμη συνεργοί του, Έλληνες αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν παρουσία και σε άλλες ληστείες της σπείρας, ακόμη και σε κάποιες μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Φαρκαδόνας πήρε… τηλέφωνο τον ταμία της τράπεζας για να έρθει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο!