Με πολλά προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων συνεχίζεται ο αλωνισμός στα σιτηρά. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει σταματήσει ο αλωνισμός και οι παραγωγοί περιμένουν να «στεγνώσουν» τα χωράφια για να ξαναρχίσει. Μετά τις αρχικές τιμές στα 23 λεπτά το κιλό στο σκληρό σιτάρι, οι συνεταιρισμοί κατάφεραν και ανέβασαν τον πήχη στα 25 λεπτά.

Αντίστοιχα ανοδική πορεία παρουσιάζουν οι τιμές στα κριθάρια και στο μαλακό σιτάρι όπως αναφέρει η ιστοσελίδα agrotypos.gr .Αυτό το οποίο παρατηρείται φέτος είναι ότι οι περισσότεροι παραγωγοί προσπαθούν να βρουν τρόπους αποθήκευσης της παραγωγής τους, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη άνοδος των τιμών μετά τα μέσα Αυγούστου.
Ο κ. Βαγγέλης Αρσενίου, Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας «Μετέωρα», δηλώνει ότι «τα κριθάρια στο θεσσαλικό κάμπο που ξεκίνησαν από χαμηλές τιμές (13 λεπτά) ακολουθούν ανοδική πορεία και έφτασαν στα 17 λεπτά. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και το μαλακό σιτάρι που αυτή την εποχή κυμαίνεται στα 16-17 λεπτά. Το σκληρό έχει σταθεροποιηθεί στα 25 λεπτά. Οι βροχές πάντως αναμένεται να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα στην ποιότητα».
Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων ανακοίνωσε ότι παραλαμβάνει σκληρό σιτάρι προς 25 λεπτά το κιλό πληρώνοντας τους παραγωγούς με επιταγή ημέρας. Μαλακό σιτάρι αγοράζει στα 16 λεπτά και κριθάρι στα 14 λεπτά. Εναλλακτικά, οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ανοιχτή την τιμή μέχρι τέλος Αυγούστου.