Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα προβλήματα για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με τις πράξεις βίας να συνεχίζονται. Αυτή τη φορά υπήρξε ξυλοδαρμός ενός διαιτητή από τρεις άγνωστους άνδρες στις 19/12. Ο ρέφερι Θανάσης Τζήλος δέχθηκε επίθεση σχεδόν έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, από κουκουλοφόρους οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά χτυπήματα σε κεφάλι και γόνατο, με αποτέλεσμα να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Μετά από αυτό, οι διαιτητές και βοηθοί της κατηγορίας αποφάσισαν ως ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφο τους, την αποχή από την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, δηλώνουν αποτροπιασμό και αγανάκτηση για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε πρόσωπα που υπηρετούν τη διαιτησία.

Οι σχέσεις των Ελλήνων διαιτητών με την ΚΕΔ, βρίσκονται από το καλοκαίρι σε τεταμένο κλίμα, έπειτα από απόφαση να οριστούν ξένοι ρέφερις για τα ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό είχε να συμβεί από την περίοδο 1974/75 και φυσικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των διαιτητών. Όμως, για να μην επαναληφθούν τα περυσινά βίαια γεγονότα  πάρθηκαν δραστικές αποφάσεις.

Και μπορεί φέτος το πρωτάθλημα να διεκόπη για μία αγωνιστική, όμως αξίζει να θυμηθούμε ότι πέρυσι είχε ανασταλεί κατόπιν απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού μέχρι νεωτέρας, μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αφού είχε προηγηθεί τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού Γκαρθία από ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο, η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επεισοδιακή. Στο ματς λοιπόν των δύο δικέφαλων, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο έχοντας, όπλο στη θήκη της ζώνης του, με σκοπό να παραπονεθεί για ακύρωση γκολ της ομάδας του. Μετά τα συμβάντα, το πρωτάθλημα διεκόπη με παύση που διήρκησε 2 εβδομάδες. Κι ενώ η φετινή σεζόν κυλούσε ομαλά, ήρθαν και πάλι τα επεισόδια να αμαυρώσουν το άθλημα.

Πηγαίνοντας στην ουσία του πρωταθλήματος, πρώτο στη βαθμολογία βρίσκουμε τον «δικέφαλο» του βορρά, ο οποίος παραμένει αήττητος μέχρι και σήμερα. Στη 2η θέση βρίσκουμε τον Ολυμπιακό, με αρκετούς πόντους διαφορά, ενώ Ατρόμητος και ΑΕΚ ακολουθούν κατά πόδας. Νικητές δείχνει το στοίχημα Σούπερ Λιγκ στη bwin τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που έχουν να αντιμετωπίσουν Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.  Στην κορυφή λοιπόν θα παραμείνουν οι μεγάλες ομάδες, βάσει των αποδόσεων, με τον ΠΑΟΚ να δεσπόζει στο πρωτάθλημα.

Η αγωνιστική σεζόν έχει φτάσει στα μισά και πλέον, οπότε τα επόμενα παιχνίδια θα είναι σίγουρα αρκετά κρίσιμα. Ελπίζουμε το πρωτάθλημα να μη διακοπεί ξανά, ώστε να μπορέσει να προαχθεί το ποδόσφαιρο και όχι ο φανατισμός.

*Φωτογραφία από @super_league_gr