Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του 55χρονου Τρικαλινού που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων και ήδη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 55χρονου, που συνελήφθη στην Πάτρα για πορνογραφία ανηλίκων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, και στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 12.000 αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Μάλιστα, στα chat και τις ιστοσελίδες με ανάλογο πορνογραφικό υλικό που επισκεπτόταν ο δράστης, υποστήριζε ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στείλει χρήματα στο εξωτερικό μέσω κούριερ προκειμένου να γίνει συνδρομητής σε ιστοσελίδα παιδόφιλων.

Ο 55χρονος συνελήφθη, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, για παρόμοια αδικήματα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 55χρονος τεχνικός υπολογιστών, που ειδικεύεται στα συστήματα ασφαλείας τραπεζών, αναζητούνταν ακόμη και από τις Αρχές των ΗΠΑ ως επικίνδυνος παιδόφιλος, καθώς διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ιστοσελίδας στην οποία πλήρωνε μηνιαία συνδρομή ύψους 170 ευρώ! Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Espresso «οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν είχαν εντοπιστεί οι επισκέψεις του σε διάφορα «δωμάτια επικοινωνίας» (chat rooms) όπου συνομιλούσε με παιδόφιλους απ' όλο τον κόσμο, στους οποίους ισχυριζόταν πως είχε πολλές εμπειρίες με βιασμούς ανηλίκων! Μάλιστα έδινε «συμβουλές» για το πώς μπορούν να προσεγγίσουν ένα ανήλικο παιδί και να το παρασύρουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους αρρωστημένους σκοπούς τους. Ωστόσο, αν και ο εντοπισμός του ήταν δύσκολος, επειδή -σύμφωνα με πληροφορίες- άλλαζε συνεχώς πόλη προκειμένου να ρυθμίζει τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών, ο 55χρονος έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και ήδη έχει μεταφερθεί στις φυλακές Τρικάλων».