Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού! Αυτή την φορά δρομείς ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη και συμμετείχαν στον 41ο Μαραθώνιο της ομώνυμης πόλης.

Oπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του συλλόγου: 

Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους της Ευρώπης και συγκεντρώνει πάνω από 40.000 δρομείς από όλα τα μέρη του κόσμου σε όλες τις διοργανώσεις (Μαραθώνιος , Ημιμαραθώνιος , σκυταλοδρομία και 5χλμ.).

Οι δρομείς τρέξανε σε μα πολύ όμορφη και γρήγορη διαδρομή η οποία περνούσε από τα περισσότερα σημεία της Βιέννης . Η εκκίνηση δόθηκε από το Ράιχμπρουκε και oι δρομείς τερμάτισαν στην Ρίνγκστρασε, περνώντας από σύγχρονα και ιστορικά αξιοθέατα της Βιέννης . Επίσης, διέσχισαν το θρυλικό Πράτερ Χάουπταλεε που το 2022 τιμήθηκε με την «Παγκόσμια Κληρονομιά Στίβου» και είναι εκεί που ο Ελιουντ Κιπτσόγκε έτρεξε το 2019 τον μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες (1:59:40) .

Τον αγώνα επέλεξαν πολλοί Έλληνες δρομείς καθώς περισσότεροι από 100 συμμετείχανε στην μαραθώνια απόσταση .

Ανάμεσά τους και οι πέντε δρομείς του Συλλόγου μας. Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε ο ταμίας του Συλλόγου μας Δημήτρης Μουχάκης. Ο Δημήτρης, αν και είχε συμμετάσχει σε Μαραθώνιο
πριν από 6 βδομάδες (είχε τρέξει στον Μαραθώνιο του Τόκιο στις αρχές Μαρτίου) κινήθηκε από την αρχή σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και διατήρησε τον ρυθμό καθόλη την διαρκεια των 42 χλμ. τερματίζοντας σε
3:06:57 και πιάνοντας το όριο για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ακολούθησε ο Ηλίας Γιακίμης , ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας, όπου στην επιστροφή του σε Μαραθώνιο πέτυχε επίδοση 3:27:36, ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Λίπας με επίδοση 3:30:33 .

Στον αγώνα είχαμε και γυναικεία συμμετοχή με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, την Δήμητρα Κελεπούρη , να τερματίζει σε 3:31:34 , βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ κατά 21 λεπτά και πετυχαίνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις για γυναίκα του Συλλόγου μας.

Ο πέμπτος της παρέας, Νίκος Αναστασίου , αν και τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα ολοκλήρωσε την μαραθώνια απόσταση σε 3:53:46 .

Τα αποτελέσματα των 5 δρομέων μας στον 41ο Μαραθώνιο της Βιέννης

 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 
ΧΡΟΝΟΣ 
1 
ΜΟΥΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
03:06:57 
2 
ΓΙΑΚΙΜΗΣ ΗΛΙΑΣ 
03:26:56 
3 
ΛΙΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
03:30:33 
4 
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 
03:31:34 
5 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ 
03:53:46