Τη δεδομένη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει και να προωθήσει έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, από την Κεφαλονιά και τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι από κοινού Υπουργείο Ανάπτυξης και Επιμελητήρια δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Το άριστο επίπεδο της συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την επιμελητηριακή κοινότητα αποδεικνύεται σε κεντρικό επίπεδο με την ΚΕΕ, όσο και σε τοπικό με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριο Τρικάλων, Βασίλη Γιαγιάκο μέσω της οποίας αντιμετωπίζονται τρέχοντα προβλήματα, όπως των πλημμυροπαθών της περιοχής, αλλά και δρομολογούνται αναπτυξιακές δράσεις.

 

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της Κυβέρνησής μας είναι η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας», τόνισε. 

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε επίσης ότι η επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας με τη συγκροτημένη στρατηγική που εκπονείται, αποτελεί προτεραιότητα και εθνικό στόχο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα Επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, όπως τόνισε. 

«Η Ελλάδα παράγει, καινοτομεί και εξάγει. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει. Για όλα αυτά όμως θα πάμε μαζί με τα Επιμελητήρια. Εμείς θέλουμε τα Επιμελητήρια να έχουν εξωστρέφεια και να είναι πυλώνες ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Αυτό θα κάνουμε. Μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Σκρέκας.