Απάντηση στον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα δίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης, Θεόδωρος Χήρας, αναφέροντας τα εξής: 

"Με έκπληξη διάβασα το παραλήρημα του Δημάρχου σχετικά με τον οργασμό έργων που γίνονται στον Δήμο μας και την κούραση της αντιπολίτευσης σε παρουσία και ιδέες.

Ομολογώ ότι ο Δήμαρχος ζει σε παράλληλο σύμπαν όπου ο Δήμος Πύλης είναι ένα απέραντο εργοτάξιο.

Στην πραγματικότητα οι κάτοικοι βλέπουν έναν δήμο που αυτή τη στιγμή δεν εκτελεί κανένα έργο, οι υποσχέσεις δεν υλοποιούνται και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι ανύπαρκτος. Από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Δήμου προκύπτει ότι σε έργα 10.848.Ο42.09 ευρώ έχουμε απορροφητικότητα 6.38%. Αυτό το αφήνω στην κρίση των δημοτών. Αλήθεια, ποια έργα έχουν γίνει την οκταετία για την ανάπτυξη του δήμου;

Τα μόνα έργα που έχουμε δει να υλοποιούνται και αυτά εις βάρος άλλων έργων είναι ασφαλτοστρώσεις προς γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Μέχρι και το αθλητικό κέντρο στην περιοχή “κορπ” έγινε ένας απέραντος βοσκότοπος.

Επίσης κύριε Δήμαρχε, Θέλω να σας επισημάνω ότι με μονοήμερη περιοδεία στον ορεινό όγκο δεν λύνονται τα προβλήματα, απλώς βγάζετε φωτογραφίες.

Όσο για το αν ξεμείναμε από ιδέες και προτάσεις, το γνωρίζετε καλύτερα ότι η μόνη προσπάθεια που κάνετε σαν δημοτική αρχή είναι να υλοποιείτε δικές μας προτάσεις, που όπως συχνά λέτε εσείς δεν είχατε ΠΟΤΕ σκεφτεί.

Εμείς Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για τα συμφέροντα των δημοτών και πάντα το όραμα μας είναι η ανάπτυξη του Δήμου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Εύχομαι καλό δεκαπενταύγουστο σε όλους".