Γράφει ο Δρ. Κώστα; Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

 

Στην χώρα της «φαιδρός πορτοκαλέας», που λέγεται ΕΛΛΑΣ, το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο και στην πράξη το «Επιτελικό κράτος» (κατάλαβε μπάχαλο) του Μητσοτάκη και η Παρδαλή κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Ο Πρωθυπουργός, όπως πάντα, αρέσκεται σε μεγαλοστομίες και στα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, για να κοροϊδέψει τους πολίτες.

Φυσικά, στην ουσία, δεν λύνει κανένα πρόβλημα της καθημερινότητας και δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα … φως και  για τα Εθνικά μας θέματα.

Η μυστική διπλωματία μυρίζει και λίγο προδοσία.

Μεγάλο παράδειγμα της τραγικής κατάστασης της χώρας είναι η τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου, για το θέμα της εγκληματικότητας και της οπαδικής βίας, ύστερα από τα συμβάντα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια.

Τα όσα είπε, ότι θα γίνουν, τα ξανά είπε και το 2022 ύστερα από την δολοφονία του φοιτητή Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν ήταν ΠΑΟΚ και ήταν ΆΡΗΣ.

Δεν ξερίζωσε ο Πρωθυπουργός, το κακό, αλλά ανέθεσε τα πάντα στα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ, που είναι φτωχόπαιδα και όχι του Κολωνακίου, και για τα οποία έρχονται και «καρατομήσεις», μιας και η πολιτική ηγεσία αρνείται να παραιτηθεί. Λέτε να αναθέσει και την διακυβέρνηση της χώρας στην ΕΛ.ΑΣ;

Ο Μητσοτάκης αντι να βάλει το δάκτυλο «επι τω τύπων των ήλων» και να λύσει άπαξ δια παντός το πρόβλημα του Χουλιγκανισμού στο ποδόσφαιρο, όπως έκανε προ δεκαετιών η «Σιδερά Κυρία της Αγγλίας» Μάργκαρετ Θάτσερ, αυτός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Είναι πολλά τα λεφτά, που παίζονται στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, και τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που κινούν τα νήματα.

Πολλοί από αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο και γιγαντώνουν την «Λερναία Ύδρα», που λέγεται «οπαδική βία»είναι κουμπάροι πολιτικών, εφοπλιστές, εκδότες και Μεγαλοκαρχαρίες.

Πολύ αργά κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι οι «νόμοι δεν εφαρμόζονται» στην χώρα, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Και περιμένει ο φτωχός Λαός να δει άσπρη μέρα απ’αυτόν τον πολιτικό, που στις 25 Ιουνίου όμως, τον έδωσε το 40,5%, για να κυβερνήσει απολυταρχικά την πατρίδα μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που καταρρέει χωρίς Υγειονομικούς χωρίς σωστές υποδομές.

Η Δημόσια Υγεία, γίνεται λάφυρο της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας και για να την αποκτήσει ο πολίτης θέλει χρήματα, που δεν υπάρχουν, αφού δεν έχει ούτε για φαγητό και ψωμί.

Το ΕΣΥ φυλλορροεί και ο Πρωθυπουργός δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και απάτης. Εφαρμόζει το δόγμα «πάμε και όπου βγεί».

Ο «Ανέμελος» Μητσοτάκης δεν νοιάζεται για την Υγεία του Λαού και για τις φωτιές, που καίνε της περιουσίες μιας ζωής, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη την χώρα.

Αυτός τον… χάβα του με διακοπές, με ορειβασίες και με συγκεντρώσεις Βαλκανικών ηγετών, μιμούμενος τον πλανητάρχη των Η.Π.Α.

Το «θρίλερ» στην Αθηνών – Κορίνθου δείχνει ένα άλλο μελανό σημείο της πατρίδας μας. Ευτυχώς,  που το βυτιοφόρο με 7,2 τόνους, υγροποιημένου αερίου δεν εξεράγη, για να χουμε τουλάχιστον σε απόσταση 500μέτρων, μια … μικρή Χιροσίμα…!

Κι όμως δεν παραιτείται κανένας.

Έσκασε και το θέμα των Τουρκοκυπρίων δηλ. των Τούρκων, στα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου τραυματίστηκαν και στελέχη της Ειρηνευτικής δύναμης του Ο.Η.Ε.

Μπήκαν στην «νεκρή ζώνη» για να κάνουν παράνομους δρόμους, έχοντας τις πλάτες και τις δηλώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης.

Πρέπει, κάποτε να καταλάβουν, όσοι μας διοικούν, ότι οι Ισαλμιστές λαθρομετανάστες, δεν γίνονται ούτε φίλοι ούτε άνθρωποι, για να απορροφηθούν από τις Δυτικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό, όσοι θέλουν Ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ας προετοιμάζονται για πόλεμο, γιατί η τραγωδία της Κύπρου, μας πονάει όλους.

Με ευχόλογια του Ο.Η.Ε. της Ε.Ε., που δεν έχει στρατό, και των Η.Π.Α. μετά γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, η Τουρκία θα ναι ο ταραξίας της περιοχής, με την ανοχή της ΔΥΣΗΣ.

Ας κάνουν, όλες οι πολιτισμένες κυβερνήσεις αυτό που έκανε η Τζούλια Κυραλντιν, Πρωθυπυργός της Αυστραλίας.

Τι είπε η … αθεόφοβη γυναίκα, για τους λαθρομετανάστες της Αυστραλίας: «αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα με τον Εθνικό μας Ύμνο, την Σημαία μας, την θρησκείας μας ή τον τρόπο ζωής μας, τότε πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ και να μην επιστρέψουν ποτέ».

Εάν ζούσε σήμερα ο Βασιλιάς των Περσών Ξέρξης, θα ξανάλεγε αυτό, που είπε, όταν βασίλευε (486-465 π.Χ.) και όταν έχασε την ναυμαχία στην Σαλαμίνα «οι γυναίκες έγιναν άντρες και οι άντρες γυναίκες.

Πάντως οι Τουρκοκύπριοι πωλούν τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, στα κατεχόμενα και αγοραστές είναι ακόμα και πολιτικά πρόσωπο του Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Ο.Η.Ε., Ε.Ε. και Η.Π.Α. κάνουν μόνο … δηλώσεις…!

Έχουμε και τις Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου πέφτει πολύ ΧΡΗΜΑ σε Μ.Μ.Ε και σε πολλούς Δημοσιογράφους, χρήμα Ιδιωτικό, Κρατικό και Ευρωπαϊκό, πάντα βέβαια για το … καλό της… Δημοκρατίας…!

Τα κόμματα ήθελαν και θέλουν την Τ.Α. ως μακρυχέρι της κεντρικής εξουσίας και όλοι τους αδιαφορούν για την Ακρίβεια, την Αισχοκέρδεια και την Εξαθλίωση του Λαού.

Για παράδειγμα η βενζίνη καίει τις τσέπες των πολιτών και στην Ελλάδα έφτασε μέχρι και 2,5ευρώ, ενώ στην Κύπρο, που την παίρνει από την Ελλάδα, έχει 1,50 ευρώ και στην Βουλγαρία και την Μάλτα είναι 1.34ευρώ.

Να μια μεγάλη ευκαιρία για να σταματήσει η κατρακύλα στην χώρα μας. Έρχονται εκλογές στις 8/10/23 στην Τ.Α. και οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να μαυρίσουν τους σύγχρονους Μαυρογιαλούρους.

Δεν θέλει η κοινωνία άλλους Σωτήρες.

Λοιπόν « Ίδου η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα» που έλεγε ο Αίσωπος.

Όλοι δε, ας μην ξεχνάμε, αυτό που είπε ο Αμερικανός συγγραφέας Τσαρλς Μπουκόφσκι (1920-1994) ότι «η διαφορά μεταξύ  Δημοκρατίας και Δικτατορίας είναι ότι στην Δημοκρατία ψηφίζεις πρώτα και μετά παίρνεις διαταγές. Στην Δικτατορία δεν χρειάζεται να χάσεις τον καιρό σου ψηφίζοντας».

Να γιατί το 50% των Ελλήνων δεν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές.

Η Παναγία και τα Εννιάμερά της είναι μια ελπίδα.

Γεγονός είναι πως «η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία»,την στιγμή που γίνονται μαζικές παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και η Αλεξανδρούπολη καίγεται, ενώ ο Άδωνις ετοιμάζει Εργατική σκλαβιά του Μεσαίωνα.