Πως αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή και πως στο δάσος; Ποιο το λειτούργημα του Αστυνομικού και του Πυροσβέστη; Τι κάνουμε σε ένα σεισμό; Ποια η προσφορά των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στην ασφάλεια και προστασία των μικρών μαθητών μέσα, αλλά και έξω από το σχολείο; Ποια η σημασία των στολών που φέρει το προσωπικό αυτών των υπηρεσιών;

Τις απαντήσεις αυτές, αλλά και πολλές άλλες, έλαβαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση που οργανώθηκε από το Σχολείο, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και με τη Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Δράσεις ενημέρωσης και εμβάθυνσης της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών στην ενημέρωση και γνωριμία με τα επαγγέλματα - λειτουργήματα του Αστυνομικού και του Πυροσβέστη, των τρόπων αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών, όπως επίσης και θέματα ασφάλειας και προστασίας,ειδικά στις μικρές ηλικίες, είχε δρομολογήσει ο σύλλογος Διδασκόντων στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου και τις αντίστοιχες Υπηρεσίες Διοίκησης Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, οι οποίες άμεσα ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις του σχολείου και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. (τους κ.κ. ΔοικητήΑστ. Τ. Φαρκαδόνας και το προσωπικό του τμήματος, Προϊστάμενο Πυρ. Κλ. Οιχαλίας και το προσωπικό του κλιμακίου). 

Οι δύο ενημερωτικές δράσεις εντυπωσίασαν τους μαθητές του σχολείου αφού και γνώρισαν σε βάθος αλλά και με τρόπο βιωματικό αύξησαν τις γνώσεις τους σχετικά με τις υπηρεσίας πυροσβεστικής και αστυνομίας, έμαθαν για το επάγγελμα του Αστυνομικού και του Πυροσβέστη ήρθαν σε επαφή με τον εξοπλισμό και τη χρήση του, είχαν άμεση οπτικοακουστική επαφή με το πυροσβεστικό όχημα αλλά και το όχημα της αστυνομίας.