«Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας» θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος και ο αγώνας των 5 χλμ. που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου όπως προέκυψε από την συνάντηση που έγινε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσας Ντιντή.

Στην συνάντηση, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων εκπροσώπησε τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Βύρωνα Γιοντζή ,τον αντιπρόεδρο Χρήστο Λίπα , την γραμματέα Δήμητρα Σταμοπούλου και τον ταμία Δημήτρη Μουχάκη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Σάκης Ξάφος.

Η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ όμορφο κλίμα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου να αναλύουν τη μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει ο αγώνας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επαρχιακός Ημιμαραθώνιος της χώρας , στα οφέλη που αποκομίζει η πόλη μας μέσω του αθλητικού τουρισμού αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα.

Με την σειρά της η αντιπεριφερειάρχης κύρια Χρύσα Ντιντή αρχικά αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και έχουν καταφέρει να διοργανώνουν μία άρτια αθλητική δράση, με απήχηση σε όλη την χώρα .

Στην συνέχεια, η κυρία Χρύσα Ντιντή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στηρίξει έμπρακτα την ιδιαίτερα σημαντική αυτή προσπάθεια, η οποία προάγει το αθλητικό ιδεώδες , βοηθά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της περιοχής μέσω του αθλητικού τουρισμού καθώς συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, και τέλος στα μεγάλα οφέλη που προσφέρει ο μαζικός αθλητισμός μέσω τέτοιων δράσεων στην σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ατόμου.