Δεκαοκτώ (18) χρόνια συμπληρώθηκαν από την δολοφονία των δυο αστυνομικών στην Τρυγώνα οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός 23χρονου Ρώσου κακοποιού κατά την μεταγωγή του από τα Ιωάννινα στις φυλακές των Τρικάλων.

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005, όταν οι αρχιφύλακες Κωνσταντίνος Βλαχοπάνος και Δημήτρης Κώτσης του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων συνόδευαν τον Ρώσο κρατούμενο και δυο ανήλικους Αλβανούς με κλούβα της αστυνομίας.

Ο Ρώσος κακοποιός προφασίστηκε σωματική ανάγκη, έτσι σταμάτησαν και του έβγαλαν τις χειροπέδες, εκείνος στην συνέχεια ακινητοποίησε τους αστυνομικούς χτυπώντας τους, άρπαξε το όπλο του ενός, τους πυροβόλησε εν ψυχρώ και δραπέτευσε.

Μια τεράστια επιχείρηση στήθηκε τότε από την αστυνομία με επίγεια και εναέρια μέσα στην δύσβατη περιοχή δίπλα στο ποτάμι για τον εντοπισμό του Ρώσου δολοφόνου με τους κατοίκους της περιοχής να κλείνονται για μέρες στα σπίτια τους έπειτα από σύσταση των αρχών.

Τελικά ο 23 χρόνος Μαξίμ Ζελίν βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες μετά, από τη μοναδική σφαίρα που έμεινε στο περίστροφο, με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς, προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορούσε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να κινήθηκε μέχρι τη γέφυρα παραλλαγής που υπάρχει σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων και όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να τη διασχίσει, λόγω του αστυνομικού μπλόκου, γύρισε προς τα πίσω και τελικά αυτοκτόνησε όπως επιβεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές αρχές.

Τρισάγιο στη μνήμη των αστυνομικών Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνου και κατάθεση στεφάνων τελέστηκε στην Τρυγώνα, από την Ένωση Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων.

Την τελετή μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους, συγγενείς των αστυνομικών και αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων.

«Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν ξεχνούμε ποτέ τους συναδέλφους μας, οι οποίοι θυσίασαν ότι ιερότερο υπάρχει, την ίδια τους την ζωή, στον βωμό του καθήκοντος . Παράλληλα καλούμε την Πολιτεία πέραν των ευχολογίων ,επιτέλους να θωρακίσει τον Έλληνα Αστυνομικό ως οφείλει», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ertnews.gr