Με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες ξημέρωσε η Πέμπτη 21 Μαρτίου στα Τρίκαλα, με τον υδράργυρο στα ορεινά να πέφτει αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Αν και δεν υπάρχει χιόνι στα βουνά, αφού ο φετινός χειμώνας καταγράφεται ως ένας από τους πιο ήπιους τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο παγετός που καταγράφηκε τις πρωινές ώρες μόνο χειμώνα θυμίζει. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου η ελάχιστη τιμή της ημέρας ήταν στους -5,5 βαθμούς, ενώ ανάλογες χαμηλές τιμές καταγράφηκαν σήμερα το πρωί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο χειμώνας στα ορεινά των Τρικάλων θα συνεχιστεί και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με τις προβλέψεις να δείχνουν χιονόνερο το βράδυ της Παρασκευής αλλά και το πρωινό της Δευτέρας 25 Μαρτίου.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας σε κατοικημένες περιοχές, ενώ στα ορεινά καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες τιμές, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο Σέσι του Παρνασσού η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -14.3 °C.

 

Με αρκετό κρύο ξημέρωσε η σημερινή ημέρα και στην πόλη των Τρικάλων, αφού το θερμόμετρο στις 6:20 το πρωί έπεσε στους 3 βαθμούς Κελσίου, τιμή που κατέγραψε ο αυτόματος σταθμός του meteo.gr, που βρίσκεται στο Φρούριο της πόλης. Ωστόσο, τις μεσημβρινές ώρες η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Τα σκαμπανεβάσματα του υδραργύρου προβλέπεται πως θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες στην πόλη, ως προς τις ελάχιστες αλλά και τις μέγιστες τιμές, ενώ οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι ιδανικές με πολλή λιακάδα στον ουρανό. 

trikalaenimerosi.gr