Στα βήματα της συνθηματικής ερώτησης "Είναι εδώ η Άντζελα;", ("Ask Angela"), που βοήθησε πολλές γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν, μπαρ στα Τρίκαλα επινόησε ανάλογο κωδικό που ακούει στο όνομα "Blue Lagoon" για το βράδυ και "Βυσσινόκηπος" για το πρωί. Ο ειδικός συνθηματικός κατάλογος για τις γυναίκες που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο έχει αναρτηθεί στις γυναικείες τουαλέτες του καταστήματος, εκεί όπου τον εντόπισε μια γυναίκα κατά την επίσκεψή της στο συγκεκριμένο μπαρ.

Σύμφωνα με τον συνθηματικό κατάλογο εάν είναι πρωί και μια γυναίκα βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να παραγγείλει τσάι βυσσινόκηπο και συγκεκριμένα:

-Σκέτο, εάν σε ενοχλεί κάποιος και θέλεις να βγεις με ασφάλεια εκτός μαγαζιού

-Με ζάχαρη, σου καλούμε ταξί και φεύγεις με ασφάλεια

-Με μέλι, άτομο του προσωπικού μας καλεί την αστυνομία

photo Facebook

Εάν είναι βράδυ, ο συνθηματικός κατάλογος προτρέπει μια γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο να παραγγείλει Blue Lagoon και συγκεκριμένα:

-Σκέτο, εάν σε ενοχλεί κάποιος και θέλεις να βγεις με ασφάλεια εκτός μαγαζιού

-Με πάγο, σου καλούμε ταξί και φεύγεις με ασφάλεια

-Έξτρα λάιμ, άτομο του προσωπικού μας καλεί την αστυνομία

«Βρήκα την συγκεκριμένη ταμπέλα στις γυναικείες τουαλέτες σε ένα cafe/bar στα Τρίκαλα. Δεν έχω δει ποτέ μου κάτι παρόμοιο και μπράβο στο προσωπικό που σκέφτηκε κάτι τόσο έξυπνο για να προστατεύσει τις γυναίκες από τους κακοπροαίρετους», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προστασία γυναικών που παρενοχλούνται εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια στο Red Nose bar στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη στον Βόλο, με την ανάρτηση της επιγραφής στις τουαλέτες του. Η εν λόγω κίνηση αποτελούσε πρωτοβουλία νεαρών γυναικών, την οποία αποδέχθηκε το κατάστημα θέλοντας να δώσει ώθηση και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. 

Με την ίδια σκέψη η πρωτοβουλία του μπαρ στην πόλη των Τρικάλων ας δώσει το ανάλογο έναυσμα, προκειμένου και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. 

Μ.Σ., trikalaenimerosi.gr