Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Θεσσαλία σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το θερμόμετρο έφτασε σε τιμές επιπέδων Ιουλίου μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου σε όλες τις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών εκτός του Βόλου λόγω της θαλάσσιας αύρας που συγκρατεί τον υδράργυρο. 

Στην πόλη των Τρικάλων η υψηλότερη τιμή της θερμοκρασίας καταγράφηκε στις 3:30 το μεσημέρι και ήταν ίση με 37,3 βαθμούς Κελσίου. 

Ανάλογες υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr στην Λάρισα, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα. 

Η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή στην Θεσσαλία είναι ίση με 38 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε στην πόλη της Λάρισας και τα Πλατανούλια της Λάρισας. 

Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού στα Τρίκαλα, οι ίδιες καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο στα ύψη αναμένονται και αύριο Δευτέρα 6 Ιουνίου. Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Τρίτη, με καταιγίδες και βροχές από την Τετάρτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις. 

trikalaenimerosi.gr