Με την μαζική παρουσία μελών, στελεχών και φίλων του κόμματος έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στα Τρίκαλα, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. 

Η συγκέντρωση έγινε στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, στέλνοντας μήνυμα πανστρατιάς μέχρι την τελευταία ώρα, για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για το ΚΚΕ, για να  διατηρηθεί η βουλευτική έδρα στο νομό Τρικάλων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ. 

Στη συγκέντρωση όπου μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, χαιρέτισε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, ο οποίος τόνισε ότι η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στα Τρίκαλα είναι δύναμη που θα κατατεθεί στην ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και στον αγώνα.

Τόνισε ότι την τετραετία που πέρασε, μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε μέσα από το Κοινοβούλιο, τα λαϊκά προβλήματα του Νομού Τρικάλων, όπως για παράδειγμα για τις σχολικές υποδομές, για τις ελλείψεις στις δομές Υγείας, πρόβαλε τα προβλήματα και τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος στο Κοινοβούλιο.

Όταν οι άλλοι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων πανηγύριζαν για την τουριστική ανάπτυξη και τους τζίρους των εργοστασίων τροφίμων, το ΚΚΕ ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζόμενων σε αυτούς τους κλάδους. Όταν πανηγύριζαν για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και αναδείκνυε τα δίκαια αιτήματά τους για το κόστος παραγωγής και για την επιβίωσή τους. Οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Φαρκαδόνας γνωρίζουν καλά ποιος ήταν στο πλευρό τους τις  πρώτες δύσκολες μέρες μετά τον σεισμό αλλά και στη συνέχεια όταν το ΚΚΕ με Ερωτήσεις στη Βουλή ασκούσε πίεση για την επιτάχυνση της υλοποίησης μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων. Για λύσεις που θα ανακουφίζουν τον λαό.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «στο ερώτημα ποια πολιτική δύναμη θα σταθεί δίπλα μας την επόμενη μέρα, όταν η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη στήριξη της κάλπικης αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμόζει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, η απάντηση είναι μία: ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ! Στο ερώτημα ποιος αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για ν' ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου συστήματος που δολοφονεί, που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους παιδιά στα Τέμπη, μετανάστες στη Μεσόγειο, ασθενείς που περιμένουν μάταια στο ΕΚΑΒ, εργάτες που πήγαν για δουλειά και δε θα σχολάσουν ποτέ, η απάντηση είναι ΚΚΕ».

Συνέχισε λέγοντας ότι «με πιο δυνατό ΚΚΕ, περισσότεροι θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα μπουν στη μάχη για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, την επόμενη μέρα. Με πιο δυνατό ΚΚΕ από καλύτερες θέσεις θα δοθεί η μάχη για να ανακόψουμε την επίθεση του κεφαλαίου, για να πετύχουμε κάποιες νίκες, για να φοβηθεί ο αντίπαλος και να μην αισθάνεται ότι είναι παντοδύναμος. Θυμηθείτε τις μάχες που έδωσαν οι κομμουνιστές εδώ στο νομό αλλά και στη Βουλή για τους εργαζόμενους στα Τρόφιμα, στον Τουρισμό, στα Super Market, για τους αγρότες και τα μικρά μαγαζιά, για τις ελλείψεις του νοσοκομείου και την κατάσταση των σχολείων, για την αντιπλημμυρική προστασία και το νερό, για κάθε πρόβλημα των εργαζομένων και των κατοίκων.

(...) Είναι πάνω απ' όλα η δύναμη της ελπίδας για το αύριο, η δύναμη που φωτίζει και ανοίγει το δρόμο της ανατροπής, για να βγούμε απ' το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το ΚΚΕ φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα της εργατικής - λαϊκής εξουσίας ότι υπάρχει διέξοδος. Είναι ο σοσιαλισμός, είναι η κοινωνική ιδιοκτησία που μπορεί να κατοχυρώσει ότι τα τρόφιμα, το νερό, το ρεύμα, τα φάρμακα, η υγεία μας δε θα αποτελούν πλέον εμπορεύματα».

Τα Τρίκαλα που περιγράφει ο πρωθυπουργός υπάρχουν μόνο στο παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας

Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «περισσότεροι θυμώνουν όταν ακούν τους πολιτικούς του συστήματος να αντιστρέφουν την πραγματικότητα που ζουν οι ίδιοι καθημερινά. Θυμώνουν όταν ακούν το Μητσοτάκη να λέει ότι τα Τρίκαλα έχουν αποκτήσει πολύ καλή, εξαιρετική ποιότητα ζωής και μπορούν να προσελκύσουν από άλλες χώρες ψηφιακούς νομάδες που αναζητούν μια "έξυπνη", "πράσινη" πόλη, με καλά σχολεία και νοσοκομεία. Θυμώνουν γιατί ξέρουν την πραγματικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στα παλιά σχολικά κτίρια, όπως το 2ο Γυμνάσιο, στους δρόμους που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχόπτωση. Θυμώνουν γιατί ζουν την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, την ενεργειακή φτώχεια, το ακριβό γρήγορο ίντερνετ. Ζουν το σκληρό αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες για να επιβιώσουν. Θυμώνουν γιατί τα Τρίκαλα που περιγράφει ο πρωθυπουργός υπάρχουν μόνο στο παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Όμως στο χέρι μας είναι να πείσουμε όλους αυτούς που θυμώνουν, ότι για να υπάρξουν στην πραγματικότητα τα Τρίκαλα και η Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, πρέπει ν' ανοίξει η δρόμος της ανατροπής και ότι για να γίνει αυτό, χρειάζεται να δυναμώσει όσο γίνεται παντού, και στις κάλπες, το ΚΚΕ». 

Μιλώντας για τα ζητήματα της υγείας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι όλοι τους συνένοχοι γιατί είναι ακάλυπτα τα 2/3 των προβλεπόμενων θέσεων στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Είναι συνένοχοι για την αναμονή των ασθενών για ραντεβού που ξεπερνά τους 3 μήνες, για την ύπαρξη κλινικών, όπου έχει απομείνει πλέον 1 γιατρός, για τις οφειλόμενες άδειες, τα οφειλόμενα ρεπό, την εντατικοποίηση του προσωπικού, την ομηρία των συμβασιούχων ιατρών. (...) Στο χώρο της Υγείας μπορούμε να δούμε πώς μεταφράζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα χέρια του κεφαλαίου: Ψηφιακή άυλη συνταγογράφηση με στόχο να συγκρατούνται και να κόβονται οι κρατικές δαπάνες στην Υγείας. Γρήγορα ψηφιακά ραντεβού για όλους, με αναμονή 3 μηνών στο δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση. Προληπτικό ψηφιακό φακέλωμα όλων των πολιτών με τη βούλα της ΕΕ, όπου συλλέγονται και επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα τους, η κατάσταση της υγείας τους, τα χρέη τους στο δημόσιο, η φορολογική τους κατάσταση, οι παραβάσεις τους, οι δίκες τους, τα πάντα».

Τα κέρδη τους είναι το εμπόδιο για να ζήσουμε καλύτερες μέρες.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «όποιο ζήτημα κι αν σκεφτούμε, θα δούμε ότι τα κέρδη τους είναι το εμπόδιο για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Λεφτά υπάρχουν για να στηρίξει το κράτος τις νέες κερδοφόρες επενδύσεις των μεγαλομετόχων των ομίλων, αλλά δεν υπάρχουν για την αντισεισμική προστασία. Κοινοτικά κονδύλια προβλέπονται για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων για τα οποία δεν είναι διασφαλισμένη η στατική τους επάρκεια, δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν σ' έναν επόμενο μεγάλο σεισμό. Ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτηρίων προχωρά με ρυθμούς χελώνας, γιατί δε φέρνει κέρδη.

Λεφτά δεν υπάρχουν για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο αντισεισμικός έλεγχος και να προχωρήσει η κατασκευή νέων σχολείων στα Τρίκαλα. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που λειτουργούν 25 σχολεία σε κτίρια ηλικίας 50 ετών και 45 σχολεία σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1985, με τους παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς. Αυτό συμβαίνει την ώρα που πέφτουν σοφάδες σε σχολεία, που οι καθηγητές προσπαθούν να διδάξουν πληροφορική και να εξηγήσουν στα παιδιά τις αρχές της ρομποτικής».

Μπορούμε και θα βγάλουμε ξανά κομμουνιστική βουλευτή στα Τρίκαλα

Κλείνοντας σημείωσε ότι «μπορούμε ν' ανεβάσουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά. Μπορούμε να κρατήσουμε όλες τις έδρες που μας έδωσε ο λαός το Μάη και να εκλεγούν και άλλοι κομμουνιστές βουλευτές. Μπορούμε και θα βγάλουμε ξανά κομμουνιστική βουλευτή στα Τρίκαλα. Μπορούμε να φοβίσουμε τους εκμεταλλευτές, που φοβίζουν, ληστεύουν και δολοφονούν το λαό. Μπορούμε να στείλουμε και θα στείλουμε το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση και στην κάλπικη αντιπολίτευση θα σταθεί ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».